De omzet van de Belgische ict-sector bedroeg vorig jaar 34,3 miljard euro. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Als je er export en 'dubbele boekingen' uitneemt dan zou de Belgische ict-markt alsnog 20 miljard waard zijn.

Uit de cijfers van de sectororganisatie Agoria blijkt dat de 34,3 miljard Belgische ict-omzet dit jaar nog eens met 2 procent zou groeiën. De discrepantie met de cijfers over de Belgische markt is groot. Die bedraagt zoals eerder gezegd ongeveer 20 miljard euro. Een woordvoerder van Agoria geeft echter aan dat de Belgische ict-omzet eveneens export bevat (4 tot 5 procent) en dat er uiteraard heel wat 'dubbele boekingen' zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld HP, IBM of EDS met heel wat bedrijven in onderaanneming werken of hun producten doorverkopen. Die omzet wordt dan telkens twee keer aangerekend. In de omzetcijfers zijn trouwens ook digitale televisietoestellen en dvd-lezers meegerekend.

De ict-sector telt volgens Agoria ook 107.000 werknemers, 2,7 procent van de werkgelegenheid in België. Als men alle jobs, ook niet-ict-jobs bij ict-ondernemingen in rekening brengt, dan gaat het om 140.000 medewerkers.

Ict zou in België volgens Agoria ook staan voor 20 procent van alle onderzoek- en ontwikkelingsbudgetten.

De omzet van de Belgische ict-sector bedroeg vorig jaar 34,3 miljard euro. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Als je er export en 'dubbele boekingen' uitneemt dan zou de Belgische ict-markt alsnog 20 miljard waard zijn. Uit de cijfers van de sectororganisatie Agoria blijkt dat de 34,3 miljard Belgische ict-omzet dit jaar nog eens met 2 procent zou groeiën. De discrepantie met de cijfers over de Belgische markt is groot. Die bedraagt zoals eerder gezegd ongeveer 20 miljard euro. Een woordvoerder van Agoria geeft echter aan dat de Belgische ict-omzet eveneens export bevat (4 tot 5 procent) en dat er uiteraard heel wat 'dubbele boekingen' zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld HP, IBM of EDS met heel wat bedrijven in onderaanneming werken of hun producten doorverkopen. Die omzet wordt dan telkens twee keer aangerekend. In de omzetcijfers zijn trouwens ook digitale televisietoestellen en dvd-lezers meegerekend. De ict-sector telt volgens Agoria ook 107.000 werknemers, 2,7 procent van de werkgelegenheid in België. Als men alle jobs, ook niet-ict-jobs bij ict-ondernemingen in rekening brengt, dan gaat het om 140.000 medewerkers. Ict zou in België volgens Agoria ook staan voor 20 procent van alle onderzoek- en ontwikkelingsbudgetten.