De gezamelijke omzet van de duizend grootste ICT-bedrijven daalde vorig jaar licht tot 33,8 miljard euro.

In 2011 waren de duizend grootste ICT-bedrijven van ons land nog goed voor 34 miljard euro. Voor het boekjaar 2012 zakt dat naar 33,8 miljard euro. De cijfers zijn afkomstig van Trends Top, dat samen met Data News de ICT Top 1.000 samenstelt.

2012 lijkt daarmee een jaar van stagnatie nadat zer owel in 2010 als 2011 een miljard euro omzet groei was. De weinige vooruitgang lijkt vooral aan de top te zitten. De dertig grootste bedrijven halen samen 20,4 miljard euro omzet, iets meer dan de 20,2 miljard euro uit 2011.

Toegevoegde waarde Omzet schetst uiteraard niet het volledige plaatje. Uit de cijfers blijkt dat de top duizend in 2012 12,7 miljard euro aan toegevoegde waarde genereerde, een daling van 200 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder en een status quo met 2010.

Als we kijken naar de grootste ICT-bedrijven uit ons land dan blijft de top vijf ongewijzigd. Belgacom staat bovenaan gevolgd door Avnet Europe, BICS, Mobistar en Telenet. Tech Data springt van de zevende naar de zesde plek en wisselt zo met HP. Base Company, Agfa HealthCare en Barco stijgen één plaats, wat vooral te wijten is aan IBM dat van de achtste naar de elfde plaatst zakt door een omzetdaling.

Door de band genomen was 2012 een moeilijk jaar voor de ict-sector. Een trend die wordt bevestigt door de rating die B-Information (Euro DB) aan de sector geeft. Daar scoren ICT-gerelateerde sectoren onder het gemiddelde. Het gaat hierbij om hardware, consultancy, telecommunicatie, software en informaticadiensten.

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert Data News de ICT Top 1.000 waarin de redactie de Belgische ICT-sector analyseert en nagaat welke bedrijven de grootste investeringen en omzet halen. Maar ook wie het meeste en het minste aan de fiscus betaalde. De volledige analyse kan u nalezen in Data News 20 van 20 december 2013.

De gezamelijke omzet van de duizend grootste ICT-bedrijven daalde vorig jaar licht tot 33,8 miljard euro. In 2011 waren de duizend grootste ICT-bedrijven van ons land nog goed voor 34 miljard euro. Voor het boekjaar 2012 zakt dat naar 33,8 miljard euro. De cijfers zijn afkomstig van Trends Top, dat samen met Data News de ICT Top 1.000 samenstelt. 2012 lijkt daarmee een jaar van stagnatie nadat zer owel in 2010 als 2011 een miljard euro omzet groei was. De weinige vooruitgang lijkt vooral aan de top te zitten. De dertig grootste bedrijven halen samen 20,4 miljard euro omzet, iets meer dan de 20,2 miljard euro uit 2011. Toegevoegde waarde Omzet schetst uiteraard niet het volledige plaatje. Uit de cijfers blijkt dat de top duizend in 2012 12,7 miljard euro aan toegevoegde waarde genereerde, een daling van 200 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder en een status quo met 2010. Als we kijken naar de grootste ICT-bedrijven uit ons land dan blijft de top vijf ongewijzigd. Belgacom staat bovenaan gevolgd door Avnet Europe, BICS, Mobistar en Telenet. Tech Data springt van de zevende naar de zesde plek en wisselt zo met HP. Base Company, Agfa HealthCare en Barco stijgen één plaats, wat vooral te wijten is aan IBM dat van de achtste naar de elfde plaatst zakt door een omzetdaling. Door de band genomen was 2012 een moeilijk jaar voor de ict-sector. Een trend die wordt bevestigt door de rating die B-Information (Euro DB) aan de sector geeft. Daar scoren ICT-gerelateerde sectoren onder het gemiddelde. Het gaat hierbij om hardware, consultancy, telecommunicatie, software en informaticadiensten. Naar jaarlijkse gewoonte publiceert Data News de ICT Top 1.000 waarin de redactie de Belgische ICT-sector analyseert en nagaat welke bedrijven de grootste investeringen en omzet halen. Maar ook wie het meeste en het minste aan de fiscus betaalde. De volledige analyse kan u nalezen in Data News 20 van 20 december 2013.