Belgische studenten van Group T nemen deel aan de Formula Student Challenge in een zelfontworpen elektrische racewagen waarvan delen gebouwd werden met een 3D-printer.

De wagen die het zestien man sterke team van ingenieurs ontwierp heet de Areion (naar het snelle en onsterfelijke paard uit de Griekse mythologie). De carrosserie van de racewagen werd gevormd door middel van 3D printen. Hiervoor werkten de Group T studenten samen met het in Leuven gevestigde bedrijf Materialise, dat over een stereolithografiemachine beschikt die onderdelen tot een grootte van 2100 x 680 x 800 mm kan 'printen'.

Het hele proces van ontwerp tot een volledig 3D geprinte carrosserie duurde drie weken. Het printproces liet bovendien toe om in het design enkele unieke kenmerken te integreren. Zo heeft de neus van de racewagen een tandachtige textuur die lijkt op haaienhuid, die ook gebruikt wordt bij zwempakken om de prestaties te verbeteren.

Op 31 juli bereikte de Areion op het racecircuit van Hockenheim een topsnelheid van 141 km per uur. Optrekken tot 100 km/u deed de elektrische eenzitter in slechts 4 seconden. Het team werd in deze Formula Student Challenge elfde van de 32 deelnemers. In de competitie gaat het niet enkel om snelheid en het technische aspect van de zelfgebouwde racewagen; de teams moeten ook een businessplan en kostenanalyse opstellen. Op 14 september 2012 volgt een nieuwe wedstrijd in Italië.

Belgische studenten van Group T nemen deel aan de Formula Student Challenge in een zelfontworpen elektrische racewagen waarvan delen gebouwd werden met een 3D-printer. De wagen die het zestien man sterke team van ingenieurs ontwierp heet de Areion (naar het snelle en onsterfelijke paard uit de Griekse mythologie). De carrosserie van de racewagen werd gevormd door middel van 3D printen. Hiervoor werkten de Group T studenten samen met het in Leuven gevestigde bedrijf Materialise, dat over een stereolithografiemachine beschikt die onderdelen tot een grootte van 2100 x 680 x 800 mm kan 'printen'. Het hele proces van ontwerp tot een volledig 3D geprinte carrosserie duurde drie weken. Het printproces liet bovendien toe om in het design enkele unieke kenmerken te integreren. Zo heeft de neus van de racewagen een tandachtige textuur die lijkt op haaienhuid, die ook gebruikt wordt bij zwempakken om de prestaties te verbeteren. Op 31 juli bereikte de Areion op het racecircuit van Hockenheim een topsnelheid van 141 km per uur. Optrekken tot 100 km/u deed de elektrische eenzitter in slechts 4 seconden. Het team werd in deze Formula Student Challenge elfde van de 32 deelnemers. In de competitie gaat het niet enkel om snelheid en het technische aspect van de zelfgebouwde racewagen; de teams moeten ook een businessplan en kostenanalyse opstellen. Op 14 september 2012 volgt een nieuwe wedstrijd in Italië.