Het Wereld Economisch Forum (WEF) meent dat de verdere automatisering, de opkomst van artificiële intelligentie en zelflerende robots wereldwijd maar liefst 7,1 miljoen jobs zal doen verdwijnen. De Belgische ict'er is er alvast van overtuigd dat die jobs niét bij hem of haar zal sneuvelen. Amper 1 procent denkt dat het 'zeer waarschijnlijk' is dat de eigen ict-job in de nabije toekomst wordt overgenomen door een robot, computer of app. 4 procent acht het wel waarschijnlijk, maar een overweldigende 55,5 procent vindt de stelling 'zeer onwaarschijnlijk'. De resterende 39,4 procent houdt het op 'onwaarschijnlijk'. Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van Data News, waarvan de volledige resultaten deze maand te lezen zijn in het jongste magazine.

Op de meer globale vraag of it-functies in de nabije toekomst zullen vervangen worden door robots, antwoordt een kwart dat dat waarschijnlijk is. De grote meerderheid (55%) denkt toch van niet. 'Die houding van de Belgische ict'er is niet terecht", zegt Ludo Constant (Getronics). "Ik ben er wél van overtuigd dat we evolueren naar een andere wereld, één waarin robots en artificiële intelligentie een belangrijke rol zullen spelen." Het volledige verslag van het rondetafelgesprek rond de salarisenquête leest u in Data News 03/2016.

Data News organiseert op het Match IT jobevent op 28 april een debat met vier experten rond de opkomst van robots in de maatschappij en het bedrijfsleven. Wil u er bij zijn? Schrijf u dan snel in via www.dnmatchit.be. Registratie is helemaal gratis.

Deelnemers:

  • Omar Mohout (Sirris)
  • Bram Vanderborght (Brubotics/VUB)
  • Inge Geerdens (CVWarehouse)
  • Björn Van Reet (Modis/Adecco).
Het Wereld Economisch Forum (WEF) meent dat de verdere automatisering, de opkomst van artificiële intelligentie en zelflerende robots wereldwijd maar liefst 7,1 miljoen jobs zal doen verdwijnen. De Belgische ict'er is er alvast van overtuigd dat die jobs niét bij hem of haar zal sneuvelen. Amper 1 procent denkt dat het 'zeer waarschijnlijk' is dat de eigen ict-job in de nabije toekomst wordt overgenomen door een robot, computer of app. 4 procent acht het wel waarschijnlijk, maar een overweldigende 55,5 procent vindt de stelling 'zeer onwaarschijnlijk'. De resterende 39,4 procent houdt het op 'onwaarschijnlijk'. Dat blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van Data News, waarvan de volledige resultaten deze maand te lezen zijn in het jongste magazine.Op de meer globale vraag of it-functies in de nabije toekomst zullen vervangen worden door robots, antwoordt een kwart dat dat waarschijnlijk is. De grote meerderheid (55%) denkt toch van niet. 'Die houding van de Belgische ict'er is niet terecht", zegt Ludo Constant (Getronics). "Ik ben er wél van overtuigd dat we evolueren naar een andere wereld, één waarin robots en artificiële intelligentie een belangrijke rol zullen spelen." Het volledige verslag van het rondetafelgesprek rond de salarisenquête leest u in Data News 03/2016.