Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, geeft aan zestien kinderen de kans om live met een Amerikaanse astronaut te praten.

Op zaterdag 3 januari om 11.35 uur wordt er vanuit Technopolis in Mechelen een live radioverbinding gelegd met het Internationaal Ruimtestation (ISS). Zestien kinderen tussen 8 en 16 jaar nemen deel aan de activiteit. Ze werden geselecteerd na hun deelname aan de wedstrijd van het UBA, de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs.

Op 3 januari worden de kinderen verwelkomd door een edutainer van Technopolis en Gaston Bertels van het Amateur Radio on International Space Station (ARISS). Daarna krijgen ze de kans om hun vraag te stellen aan een echte astronaut.

Astronaut van dienst is ISS commander kolonel Mike Fincke, lid van de United States Airforce, die sinds 14 oktober 2008 in het internationaal ruimtestation verblijft. Hij zal de zestien vragen van de deelnemers beantwoorden vanuit de ruimte.

De vragenstellers werden geselecteerd op basis van een wedstrijd, maar het radiocontact zelf is bij te wonen door alle geïnteresseerden. Ze worden opgeroepen om ten laatste om 11.00 uur aanwezig te zijn.

Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, geeft aan zestien kinderen de kans om live met een Amerikaanse astronaut te praten. Op zaterdag 3 januari om 11.35 uur wordt er vanuit Technopolis in Mechelen een live radioverbinding gelegd met het Internationaal Ruimtestation (ISS). Zestien kinderen tussen 8 en 16 jaar nemen deel aan de activiteit. Ze werden geselecteerd na hun deelname aan de wedstrijd van het UBA, de Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs. Op 3 januari worden de kinderen verwelkomd door een edutainer van Technopolis en Gaston Bertels van het Amateur Radio on International Space Station (ARISS). Daarna krijgen ze de kans om hun vraag te stellen aan een echte astronaut. Astronaut van dienst is ISS commander kolonel Mike Fincke, lid van de United States Airforce, die sinds 14 oktober 2008 in het internationaal ruimtestation verblijft. Hij zal de zestien vragen van de deelnemers beantwoorden vanuit de ruimte. De vragenstellers werden geselecteerd op basis van een wedstrijd, maar het radiocontact zelf is bij te wonen door alle geïnteresseerden. Ze worden opgeroepen om ten laatste om 11.00 uur aanwezig te zijn.