PaperPulse, een onderzoeksproject van iMinds en de Universiteit Hasselt, is een designtoepassing om de grenzen tussen elektronica en papier makkelijk te overschrijden. In de basis komt het er op neer dat je circuits print met geleidende inkt en er vervolgens kleine componenten zoals knoppen, microfoons, leds enz... aan bevestigt.

Dat verrijken is op zich niet nieuw. Maar PaperPulse maakt dat nu bijzonder makkelijk met een designprogramma waarmee je visueel je 'papieren app' kan ontwerpen om ze daarna op papier te bouwen.

Wie aan de slag wil met PaperPulse moet voorlopig nog wel even geduld uitoefenen. Vandaag gaat het nog om een onderzoeksproject van Raf Ramakers, Kashyap Todi en prof. dr. Kris Luyten. Maar wie in afwachting daarvand de volledige onderzoeksresultaten wil kennen kan dat op de website van Raf Ramakers.

Onderstaand filmpje legt uit hoe PaperPulse er in praktijk uit ziet.

PaperPulse, een onderzoeksproject van iMinds en de Universiteit Hasselt, is een designtoepassing om de grenzen tussen elektronica en papier makkelijk te overschrijden. In de basis komt het er op neer dat je circuits print met geleidende inkt en er vervolgens kleine componenten zoals knoppen, microfoons, leds enz... aan bevestigt.Dat verrijken is op zich niet nieuw. Maar PaperPulse maakt dat nu bijzonder makkelijk met een designprogramma waarmee je visueel je 'papieren app' kan ontwerpen om ze daarna op papier te bouwen.Wie aan de slag wil met PaperPulse moet voorlopig nog wel even geduld uitoefenen. Vandaag gaat het nog om een onderzoeksproject van Raf Ramakers, Kashyap Todi en prof. dr. Kris Luyten. Maar wie in afwachting daarvand de volledige onderzoeksresultaten wil kennen kan dat op de website van Raf Ramakers.Onderstaand filmpje legt uit hoe PaperPulse er in praktijk uit ziet.