Als je vandaag in de voornaamste Belgische steden een 'petsitter' kan vinden, dan is dat voor een groot stuk te danken aan Pawshake, een soort van airbnb voor huisdieren.

Op de website van Pawshake kunnen huisdiereigenaars dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. Ofwel komen de petsitters langs bij je thuis, ofwel blijft je huisdier bij hen logeren.

Pawshake is Belgisch en werd in 2013 opgericht door Dries Coucke en Tanguy Peers, maar is al actief in 18 landen wereldwijd. Vandaag maakt de starter bekend dat hij ook de Scandinavische landen én zelfs Japan aanboort.

"Dries en ik hebben sinds het begin eenzelfde overtuiging gedeeld: laten we het op zijn Amerikaans doen en eens lekker groots denken", geeft mede-oprichter Tanguy Peers een woordje uitleg. "We hebben Pawshake initieel in Belgie gelanceerd omdat het een goede testmarkt was om later de rest van de wereld te veroveren."

Tanguy Peers (Pawshake), Data News
Tanguy Peers (Pawshake) © Data News

De Belgische activeiten van Pawshake groeien nog steeds sterk. Over de laatste twaalf maanden is de omzet in ons land volgens de initiatiefnemers verdubbeld. Ook zijn er nu al meer dan duizend 'pet sitters' actief in ons land.

"Logisch, als je weet dat er ruim 1 miljoen honden en bijna 2 miljoen katten in ons land zijn", aldus nog Peers. "Huisdiereigenaars geven trouwens elk jaar ook meer geld uit voor het welzijn van hun huisdier. Vandaag de dag worden katten en honden meer dan ooit beschouwd als een extra familielid."

Gouden zaakjes in de zomer

In tegenstelling tot veel bedrijven, is Pawshake een van de weinige spelers die in de zomer gouden zaakjes doet. "Mensen willen graag eens goed op vakantie gaan, maar weten geen blijf met bijvoorbeeld hun hond", legt Peers uit.

"Onze mening is dat ook huisdieren een vakantieverblijf verdienen. Niets zo leuk als met een gerust hart op reis vertrekken en weten dat je trouwe viervoeter in goede handen is." Wie dus nog een oppas zoekt voor zijn of haar huisdier, kan terecht op www.pawshake.be of de mobiele app Pawshake.

In december 2014 kon Pawshake al eens anderhalf miljoen dollar ophalen in een kapitaalronde die geleid werd door Airtree Ventures.

Als je vandaag in de voornaamste Belgische steden een 'petsitter' kan vinden, dan is dat voor een groot stuk te danken aan Pawshake, een soort van airbnb voor huisdieren. Op de website van Pawshake kunnen huisdiereigenaars dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. Ofwel komen de petsitters langs bij je thuis, ofwel blijft je huisdier bij hen logeren. Pawshake is Belgisch en werd in 2013 opgericht door Dries Coucke en Tanguy Peers, maar is al actief in 18 landen wereldwijd. Vandaag maakt de starter bekend dat hij ook de Scandinavische landen én zelfs Japan aanboort. "Dries en ik hebben sinds het begin eenzelfde overtuiging gedeeld: laten we het op zijn Amerikaans doen en eens lekker groots denken", geeft mede-oprichter Tanguy Peers een woordje uitleg. "We hebben Pawshake initieel in Belgie gelanceerd omdat het een goede testmarkt was om later de rest van de wereld te veroveren."De Belgische activeiten van Pawshake groeien nog steeds sterk. Over de laatste twaalf maanden is de omzet in ons land volgens de initiatiefnemers verdubbeld. Ook zijn er nu al meer dan duizend 'pet sitters' actief in ons land. "Logisch, als je weet dat er ruim 1 miljoen honden en bijna 2 miljoen katten in ons land zijn", aldus nog Peers. "Huisdiereigenaars geven trouwens elk jaar ook meer geld uit voor het welzijn van hun huisdier. Vandaag de dag worden katten en honden meer dan ooit beschouwd als een extra familielid."Gouden zaakjes in de zomer In tegenstelling tot veel bedrijven, is Pawshake een van de weinige spelers die in de zomer gouden zaakjes doet. "Mensen willen graag eens goed op vakantie gaan, maar weten geen blijf met bijvoorbeeld hun hond", legt Peers uit. "Onze mening is dat ook huisdieren een vakantieverblijf verdienen. Niets zo leuk als met een gerust hart op reis vertrekken en weten dat je trouwe viervoeter in goede handen is." Wie dus nog een oppas zoekt voor zijn of haar huisdier, kan terecht op www.pawshake.be of de mobiele app Pawshake. In december 2014 kon Pawshake al eens anderhalf miljoen dollar ophalen in een kapitaalronde die geleid werd door Airtree Ventures.