Bij diverse federale overheidsdiensten draaien nog ruim 15.000 computers op het twaalf jaar oude Windows XP, het besturingssysteem waarvoor Microsoft na 8 april geen ondersteuning meer biedt. Er zullen ook geen beveiligingsupdates meer verschijnen, wat hackers mogelijk zal aanmoedigen op zoek te gaan naar lekken in de software. Dat schrijft De Tijd.

Volgens de krant doen alle departementen wel inspanningen om de computers te moderniseren. Maar dat kost geld. Samen trekken ze minstens 2,5 miljoen euro uit om software en computers te vervangen.

Vooral de departementen Justitie (5.653) en Financiën (4.793) tellen nog duizenden computers met XP, schrijft De Tijd op basis van cijfers van N-VA-Kamerlid Peter Dedecker.
Bij Defensie en de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zijn er geen meer. (Belga/MI)

Bij diverse federale overheidsdiensten draaien nog ruim 15.000 computers op het twaalf jaar oude Windows XP, het besturingssysteem waarvoor Microsoft na 8 april geen ondersteuning meer biedt. Er zullen ook geen beveiligingsupdates meer verschijnen, wat hackers mogelijk zal aanmoedigen op zoek te gaan naar lekken in de software. Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant doen alle departementen wel inspanningen om de computers te moderniseren. Maar dat kost geld. Samen trekken ze minstens 2,5 miljoen euro uit om software en computers te vervangen. Vooral de departementen Justitie (5.653) en Financiën (4.793) tellen nog duizenden computers met XP, schrijft De Tijd op basis van cijfers van N-VA-Kamerlid Peter Dedecker. Bij Defensie en de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zijn er geen meer. (Belga/MI)