Won dat onder meer industriële routers maakt, opent een kantoor in Japan. Zo wil het bedrijf dichter bij zijn klanten staan.

Het pas geopende filliaal wordt geleid door de fransman Martin Rolland, een ingenieur informatica van opleiding die al enkele jaren in Japan woont. eWon werkt naast routers ook aan oplossingen voor toegang op afstand met PLC's (programmable logic controllers). Het bedrijf trekt naar Japan omdat een groot aantal machinebouwers er hun assemblage of hoofdzetel hebben.

"Japanse bedrijven zijn doorgaans niet erg happig om samen te werken met leveranciers die geen filiaal hebben op Japanse bodem", zegt Rolland. "De markt is nogal behoudsgezind. Nog meer dan elders moeten innovaties hier duidelijk hun nut bewezen hebben voor ze aanvaard worden."

eWON, met hoofdzetel in Nijvel, bestaat nog maar sinds 2008. Aanvankelijk bestond het bedrijf onder de naam BiiON, dat zich toen opsplitste in een bedrijf voor het online beheer van technische gegevens (BiiON) en eWon, dat zich sindsdien toelegt op hard- en software om gegevens te verzamelen en verwerken, zoals routers, dataloggers en aansluitsystemen.

Het bedrijf heeft al een filliaal in de VS. In Japan betreedt eWon volgens CEO Serge Bassem een markt waar een sterke vraag heerst. Al verwacht Bassem weinig concurrentie, naar eigen zeggen omdat er in het land geen gelijkaardige oplossingen zijn als die van eWON.

Won dat onder meer industriële routers maakt, opent een kantoor in Japan. Zo wil het bedrijf dichter bij zijn klanten staan. Het pas geopende filliaal wordt geleid door de fransman Martin Rolland, een ingenieur informatica van opleiding die al enkele jaren in Japan woont. eWon werkt naast routers ook aan oplossingen voor toegang op afstand met PLC's (programmable logic controllers). Het bedrijf trekt naar Japan omdat een groot aantal machinebouwers er hun assemblage of hoofdzetel hebben. "Japanse bedrijven zijn doorgaans niet erg happig om samen te werken met leveranciers die geen filiaal hebben op Japanse bodem", zegt Rolland. "De markt is nogal behoudsgezind. Nog meer dan elders moeten innovaties hier duidelijk hun nut bewezen hebben voor ze aanvaard worden." eWON, met hoofdzetel in Nijvel, bestaat nog maar sinds 2008. Aanvankelijk bestond het bedrijf onder de naam BiiON, dat zich toen opsplitste in een bedrijf voor het online beheer van technische gegevens (BiiON) en eWon, dat zich sindsdien toelegt op hard- en software om gegevens te verzamelen en verwerken, zoals routers, dataloggers en aansluitsystemen. Het bedrijf heeft al een filliaal in de VS. In Japan betreedt eWon volgens CEO Serge Bassem een markt waar een sterke vraag heerst. Al verwacht Bassem weinig concurrentie, naar eigen zeggen omdat er in het land geen gelijkaardige oplossingen zijn als die van eWON.