Eedo Technology, een bedrijf dat geruggensteund wordt door China's grootste pc-bouwer Lenovo, gaat de Chinese markt bespelen met een Kinect-tegenhanger, iSec gedoopt. De spelconsole gebruikt de 3D-sensortechnologie van het Belgische Softkinetic.

Het iSec-plaform wordt later dit jaar in China gelanceerd. De console, vroeger aangekondigd als 'eBox', is de vrucht van twee jaar ontwikkeling. Eedoo en Lenovo willen met het toestel 120 miljoen Chinese gezinnen bereiken.

Die zullen dan stuk voor stuk met Belgische technologie spelen, want Eedo koos ervoor de 3D-bewegingsherkenningtechnologie van het Brusselse Softkinetic te integreren in het platform. De 3D-camera van Softkinetic analyseert en herkent in real-time de positie van de speler. Zo kunnen gebruikers, net zoals bij het Microsoft Kinect-platform, hun games besturen met hun hele lichaam.

Naast de technologie van Softkinetic wordt bij de lancering van de iSec trouwens ook het door Softkinetic Studios ontwikkelde spel DanceWall gebundeld bij de console.

Eedo Technology, een bedrijf dat geruggensteund wordt door China's grootste pc-bouwer Lenovo, gaat de Chinese markt bespelen met een Kinect-tegenhanger, iSec gedoopt. De spelconsole gebruikt de 3D-sensortechnologie van het Belgische Softkinetic. Het iSec-plaform wordt later dit jaar in China gelanceerd. De console, vroeger aangekondigd als 'eBox', is de vrucht van twee jaar ontwikkeling. Eedoo en Lenovo willen met het toestel 120 miljoen Chinese gezinnen bereiken. Die zullen dan stuk voor stuk met Belgische technologie spelen, want Eedo koos ervoor de 3D-bewegingsherkenningtechnologie van het Brusselse Softkinetic te integreren in het platform. De 3D-camera van Softkinetic analyseert en herkent in real-time de positie van de speler. Zo kunnen gebruikers, net zoals bij het Microsoft Kinect-platform, hun games besturen met hun hele lichaam. Naast de technologie van Softkinetic wordt bij de lancering van de iSec trouwens ook het door Softkinetic Studios ontwikkelde spel DanceWall gebundeld bij de console.