Het idee van de onderzoekers van de UCL bestaat erin wifi met het 3G- of 4G-netwerk te combineren om het debiet te verbeteren.

"Samsung heeft de technologie in samenwerking met een Koreaanse operator getest door de code van de UCL te gebruiken in één van zijn smartphones", verklaart professor Olivier Bonaventure, hoofd van het laboratorium, aan Le Soir.

"Een ingenieur van het bedrijf heeft een demonstratie gegeven van een verbinding van 850 Mbps op één van die smartphones", aldus nog Bonaventure. Dat is vijf keer sneller dan het maximale theoretische debiet van 4G.

(Belga)

Het idee van de onderzoekers van de UCL bestaat erin wifi met het 3G- of 4G-netwerk te combineren om het debiet te verbeteren. "Samsung heeft de technologie in samenwerking met een Koreaanse operator getest door de code van de UCL te gebruiken in één van zijn smartphones", verklaart professor Olivier Bonaventure, hoofd van het laboratorium, aan Le Soir. "Een ingenieur van het bedrijf heeft een demonstratie gegeven van een verbinding van 850 Mbps op één van die smartphones", aldus nog Bonaventure. Dat is vijf keer sneller dan het maximale theoretische debiet van 4G. (Belga)