Tijdens een training van voetbalclub AC Tervant in Paal (Beringen) werden vorige donderdag zeven dure smartphones, plus enkele horloges en 1000 euro aan cash geld, gestolen uit de kleedkamer. Zes spelers gingen zelf achter de dieven aan met behulp van de antidiefstal-app Zoek mijn iPhone, en kregen hun toestellen uiteindelijk ook terug.

Nadat de spelers van voetbalclub AC Tervant uit Paal (Beringen) tijdens een training bestolen werden van hun smartphones, maakten de voetballers zelf jacht op hun toestellen. Stijn Liesenborghs wist middels de iPhone-app Zoek mijn iPhone de exacte locatie van zijn telefoon te achterhalen. Het toestel bevond zich in een huis in Vorst (Laakdal), waar Liesenborghs samen met vijf ploeggenoten naartoe ging, na eerst de politie te hebben verwittigd. "Ik wist zelfs achter welke deur mijn iPhone lag", aldus Liesenborghs tegenover Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De Marokkaanse man die de deur open deed, ontkende de diefstal. Liesenborghs liet echter het alarm van zijn iPhone afgaan met de app, waarna de man niet anders kon dan een vaatdoek met daarin een resem smartphones boven te halen. Er zaten twaalf telefoons in, terwijl er bij AC Tervant maar zeven gestolen waren. Blijkbaar hadden dezelfde daders eerder op de avond ook al in Koersel toegeslagen.

Er zijn voorlopig geen verdachten opgepakt. De politie onderzoekt de zaak.

Tijdens een training van voetbalclub AC Tervant in Paal (Beringen) werden vorige donderdag zeven dure smartphones, plus enkele horloges en 1000 euro aan cash geld, gestolen uit de kleedkamer. Zes spelers gingen zelf achter de dieven aan met behulp van de antidiefstal-app Zoek mijn iPhone, en kregen hun toestellen uiteindelijk ook terug. Nadat de spelers van voetbalclub AC Tervant uit Paal (Beringen) tijdens een training bestolen werden van hun smartphones, maakten de voetballers zelf jacht op hun toestellen. Stijn Liesenborghs wist middels de iPhone-app Zoek mijn iPhone de exacte locatie van zijn telefoon te achterhalen. Het toestel bevond zich in een huis in Vorst (Laakdal), waar Liesenborghs samen met vijf ploeggenoten naartoe ging, na eerst de politie te hebben verwittigd. "Ik wist zelfs achter welke deur mijn iPhone lag", aldus Liesenborghs tegenover Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De Marokkaanse man die de deur open deed, ontkende de diefstal. Liesenborghs liet echter het alarm van zijn iPhone afgaan met de app, waarna de man niet anders kon dan een vaatdoek met daarin een resem smartphones boven te halen. Er zaten twaalf telefoons in, terwijl er bij AC Tervant maar zeven gestolen waren. Blijkbaar hadden dezelfde daders eerder op de avond ook al in Koersel toegeslagen. Er zijn voorlopig geen verdachten opgepakt. De politie onderzoekt de zaak.