Als Windows Phone zijn opmars in België kan verderzetten dan is het toestel binnenkort populairder dan de iPhone.

Vandaag haalt Windows Phone een marktaandeel van twaalf procent. Dat schrijft de techblog van Le Soir bij monde van Ervan Pouliquen, Marketing & Operations Director bij Microsoft Belgium. De iPhone zou vandaag een marktaandeel van negentien procent halen. Al is niet meteen duidelijk wie de cijfers berekende.

Pouliquen zegt aan Le Soir dat België bij de tien beste landen zit voor de verkoop van Windows Phone. Maar de toestellen kunnen sowieso op extra populariteit rekenen in Europa, ten opzichte van de drie procent die het in de VS haalt. Dat heeft voor een groot deel te maken met de samenwerking met (en intussen overname van de telefoonactiviteiten van) Nokia, dat als merk nog steeds geliefd is.

Microsoft kon de ooit zo populaire BlackBerry al achter zich laten. De tijd zal uitwijzen of het met Windows Phone boven het marktaandeel van de iPhone kan klimmen.

Als Windows Phone zijn opmars in België kan verderzetten dan is het toestel binnenkort populairder dan de iPhone. Vandaag haalt Windows Phone een marktaandeel van twaalf procent. Dat schrijft de techblog van Le Soir bij monde van Ervan Pouliquen, Marketing & Operations Director bij Microsoft Belgium. De iPhone zou vandaag een marktaandeel van negentien procent halen. Al is niet meteen duidelijk wie de cijfers berekende. Pouliquen zegt aan Le Soir dat België bij de tien beste landen zit voor de verkoop van Windows Phone. Maar de toestellen kunnen sowieso op extra populariteit rekenen in Europa, ten opzichte van de drie procent die het in de VS haalt. Dat heeft voor een groot deel te maken met de samenwerking met (en intussen overname van de telefoonactiviteiten van) Nokia, dat als merk nog steeds geliefd is. Microsoft kon de ooit zo populaire BlackBerry al achter zich laten. De tijd zal uitwijzen of het met Windows Phone boven het marktaandeel van de iPhone kan klimmen.