De Belgium Campus, de door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Pretoria, Zuid-Afrika, is geselecteerd als een van de Zuid-Afrikaanse vennoten in het Erasmus Mundus-programma van de Europese Unie.

Erasmus is het bekende Europese academische uitwisselingsprogramma, Erasmus Mundus is daar de internationale uitloper van. Concreet gaat het voor de Belgium Campus het om Erasmus Mundus Action 2 for South Africa (ema2sa), dat gecoördineerd wordt door KU Leuven. Binnen ema2sa kunnen 106 Zuid-Afrikaanse deelnemers naar Europa reizen om er te gaan studeren, lesgeven of onderzoeken. Geselecteerden kunnen onder meer rekenen op aanzienlijke beurzen (tussen 1000 en 2500 euro per maand), een betaalde vliegreis heen en terug en een volledige verzekering. In ons land is naast de KU Leuven ook de Universiteit Antwerpen een van de 8 universitaire partner van ema2sa.

De Belgium Campus is een vennoot ('associate') van het programma. De laatstejaarsstudenten en alumni van de ict-hogeschool mogen zo ook een aanvraag indienen om één, twee of drie jaar aan één van de Europese partneruniversiteiten te studeren en er een Europese graad te halen. Die link met Europa past perfect in het hele opzet van de Belgium Campus, dat al volop samenwerkt met de Vlaamse bedrijfswereld om de eigen studenten betaalde stageplaatsen in ons land aan te bieden.

De Belgium Campus, de door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Pretoria, Zuid-Afrika, is geselecteerd als een van de Zuid-Afrikaanse vennoten in het Erasmus Mundus-programma van de Europese Unie. Erasmus is het bekende Europese academische uitwisselingsprogramma, Erasmus Mundus is daar de internationale uitloper van. Concreet gaat het voor de Belgium Campus het om Erasmus Mundus Action 2 for South Africa (ema2sa), dat gecoördineerd wordt door KU Leuven. Binnen ema2sa kunnen 106 Zuid-Afrikaanse deelnemers naar Europa reizen om er te gaan studeren, lesgeven of onderzoeken. Geselecteerden kunnen onder meer rekenen op aanzienlijke beurzen (tussen 1000 en 2500 euro per maand), een betaalde vliegreis heen en terug en een volledige verzekering. In ons land is naast de KU Leuven ook de Universiteit Antwerpen een van de 8 universitaire partner van ema2sa. De Belgium Campus is een vennoot ('associate') van het programma. De laatstejaarsstudenten en alumni van de ict-hogeschool mogen zo ook een aanvraag indienen om één, twee of drie jaar aan één van de Europese partneruniversiteiten te studeren en er een Europese graad te halen. Die link met Europa past perfect in het hele opzet van de Belgium Campus, dat al volop samenwerkt met de Vlaamse bedrijfswereld om de eigen studenten betaalde stageplaatsen in ons land aan te bieden.