De Belgium Campus, de door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Zuid-Afrika, is voorbije nacht overvallen door een dievenbende. Die gingen met 84 pc's aan de haal.

We schreven eerder al over de Belgium Campus in Pretoria, Zuid-Afrika (lees daarvoor het artikel in [het recentste nummer van Data News]). De Belgium Campus is een privé-hogeschool (vzw), opgericht door Jan Rombouts en zijn schoonzoon Enrico Jacobs, die onder meer een bachelor in informatica aanbiedt aan Zuid-Afrikaanse jongeren.

De hogeschool heeft een sterke band met het Belgische bedrijfsleven, onder meer via beurzen en stages. Ook haalde de Belgium Campus onlangs een[belangrijke tender] binnen bij de Zuid-Afrikaanse banken en hun ict-leveranciers: de Campus zal volgend schooljaar instaan voor een speciaal ict-opleidingsprogramma voor 70 studenten.

Het academiejaar is zo goed als afgelopen in Zuid-Afrika. "Dat is altijd de gevaarlijkste periode hier", vertelde Rombouts bij ons bezoek onlangs. "Tijdens het schooljaar bruist het hier permanent van het leven op de campus. Maar nadien is het hier erg rustig en precies dan moeten we voor security zorgen, om onze infrastructuur te bewaken." Rombouts woont trouwens zelf ook op de campus.

Zijn woorden werden voorbije nacht bewaarheid. Een dievenbende overmeesterde de security van de campus en haalde enkele leslokalen leeg. Het ging in het bijzonder om pc's met Pentium4 2.8 Ghz processoren, met een harde schijf van 40 Gb en 1 Gb Ram en de bijhorende lcd-schermen. "We zitten nu in de knoei voor januari", zegt Rombouts. "We moeten ergens aan 84 nieuwe systemen zien te geraken."

*** U wil de Belgium Campus helpen? Contacteer directeur Jan Rombouts op jkm@belgiumcampus.co.za. Alles over de Campus vindt u zoals gezegd in het recentste nummer van Data News of op http://www.belgiumcampus.co.za . ***

De Belgium Campus, de door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Zuid-Afrika, is voorbije nacht overvallen door een dievenbende. Die gingen met 84 pc's aan de haal. We schreven eerder al over de Belgium Campus in Pretoria, Zuid-Afrika (lees daarvoor het artikel in [het recentste nummer van Data News]). De Belgium Campus is een privé-hogeschool (vzw), opgericht door Jan Rombouts en zijn schoonzoon Enrico Jacobs, die onder meer een bachelor in informatica aanbiedt aan Zuid-Afrikaanse jongeren. De hogeschool heeft een sterke band met het Belgische bedrijfsleven, onder meer via beurzen en stages. Ook haalde de Belgium Campus onlangs een[belangrijke tender] binnen bij de Zuid-Afrikaanse banken en hun ict-leveranciers: de Campus zal volgend schooljaar instaan voor een speciaal ict-opleidingsprogramma voor 70 studenten. Het academiejaar is zo goed als afgelopen in Zuid-Afrika. "Dat is altijd de gevaarlijkste periode hier", vertelde Rombouts bij ons bezoek onlangs. "Tijdens het schooljaar bruist het hier permanent van het leven op de campus. Maar nadien is het hier erg rustig en precies dan moeten we voor security zorgen, om onze infrastructuur te bewaken." Rombouts woont trouwens zelf ook op de campus. Zijn woorden werden voorbije nacht bewaarheid. Een dievenbende overmeesterde de security van de campus en haalde enkele leslokalen leeg. Het ging in het bijzonder om pc's met Pentium4 2.8 Ghz processoren, met een harde schijf van 40 Gb en 1 Gb Ram en de bijhorende lcd-schermen. "We zitten nu in de knoei voor januari", zegt Rombouts. "We moeten ergens aan 84 nieuwe systemen zien te geraken." *** U wil de Belgium Campus helpen? Contacteer directeur Jan Rombouts op jkm@belgiumcampus.co.za. Alles over de Campus vindt u zoals gezegd in het recentste nummer van Data News of op http://www.belgiumcampus.co.za . ***