De Belgium Campus, een door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Pretoria, Zuid-Afrika, heeft de voorbije zomer een belangrijke opdracht in de wacht gesleept bij een consortium van Zuid-Afrikaanse banken en hun ict-leveranciers.

Het gaat om het 'Information Technology Business Learnership Programme' (ITBLP). Dat opleidingsprogramma behelst dat banken en hun ict-leveranciers in beurzen voorzien voor een stoomcursus ict voor 60 Zuid-Afrikaanse studenten. Na de opleiding en een betaalde stage kunnen de studenten, indien ze geslaagd zijn, onmiddellijk bij één van de sponsorende bedrijven aan de slag.

De [Belgium Campus] diende, naast de grote universiteiten van het land, ook een dossier in. Na evaluatie door het consortium van sponsors bleek de hogeschool de tegenstand ver achter zich te hebben gelaten. Ze kreeg een score van 92,4, de eerstvolgende in rij had 54. Dat betekent dat de Belgium Campus vanaf volgend academiejaar 70 studenten huisvest en een jaar lang een stoomcursus geeft van 8 uur per dag. U leest het goed: 70 studenten, want het aantal beurzen werd nog eens met 10 verhoogd door het Belgisch agentschap voor ontwikkelingssamenwerking 'Belgische Technische Cooperatie'. De studenten die een beurs krijgen voor ITBLP worden door de Belgium Campus zelf geselecteerd. De hogeschool becijferde dat een jaar opleiding zo'n 72.800 Rand per student zal kosten, zo'n 6500 euro.

Lees meer over de Belgium Campus in Data News van deze week.

De Belgium Campus, een door Belgen opgerichte ict-hogeschool in Pretoria, Zuid-Afrika, heeft de voorbije zomer een belangrijke opdracht in de wacht gesleept bij een consortium van Zuid-Afrikaanse banken en hun ict-leveranciers. Het gaat om het 'Information Technology Business Learnership Programme' (ITBLP). Dat opleidingsprogramma behelst dat banken en hun ict-leveranciers in beurzen voorzien voor een stoomcursus ict voor 60 Zuid-Afrikaanse studenten. Na de opleiding en een betaalde stage kunnen de studenten, indien ze geslaagd zijn, onmiddellijk bij één van de sponsorende bedrijven aan de slag. De [Belgium Campus] diende, naast de grote universiteiten van het land, ook een dossier in. Na evaluatie door het consortium van sponsors bleek de hogeschool de tegenstand ver achter zich te hebben gelaten. Ze kreeg een score van 92,4, de eerstvolgende in rij had 54. Dat betekent dat de Belgium Campus vanaf volgend academiejaar 70 studenten huisvest en een jaar lang een stoomcursus geeft van 8 uur per dag. U leest het goed: 70 studenten, want het aantal beurzen werd nog eens met 10 verhoogd door het Belgisch agentschap voor ontwikkelingssamenwerking 'Belgische Technische Cooperatie'. De studenten die een beurs krijgen voor ITBLP worden door de Belgium Campus zelf geselecteerd. De hogeschool becijferde dat een jaar opleiding zo'n 72.800 Rand per student zal kosten, zo'n 6500 euro. Lees meer over de Belgium Campus in Data News van deze week.