Bellen in de wagen zorgt voor meer en langere files. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Utah.

Wie aan het bellen is, handsfree of niet, rijdt gemiddeld drie kilometer per uur trager dan de andere weggebruikers. Daarnaast past een chauffeur die een gesprek aan het voeren is zich minder gemakkelijk aan aan de rest van het verkeer.

De Amerikaan David Straver liet voor zijn onderzoek veertig studenten plaatsnemen in een rijsimulator. De bellende studenten bleven langer achter langzame wagens hangen, en wisselden minder vaak van rijstrook dan de studenten die niet belden.

De mobiele bellers deden ook langer over de af te leggen afstand, zo schrijft Computer Idee. "Omdat je er toch mag van uitgaan dat minimaal één op de tien zit te bellen achter het stuur, heeft dat een niet te verwaarlozen invloed op de verkeersdrukte", aldus Straver.

Bellen in de wagen zorgt voor meer en langere files. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Utah. Wie aan het bellen is, handsfree of niet, rijdt gemiddeld drie kilometer per uur trager dan de andere weggebruikers. Daarnaast past een chauffeur die een gesprek aan het voeren is zich minder gemakkelijk aan aan de rest van het verkeer. De Amerikaan David Straver liet voor zijn onderzoek veertig studenten plaatsnemen in een rijsimulator. De bellende studenten bleven langer achter langzame wagens hangen, en wisselden minder vaak van rijstrook dan de studenten die niet belden. De mobiele bellers deden ook langer over de af te leggen afstand, zo schrijft Computer Idee. "Omdat je er toch mag van uitgaan dat minimaal één op de tien zit te bellen achter het stuur, heeft dat een niet te verwaarlozen invloed op de verkeersdrukte", aldus Straver.