Binnen de landen van de EU zijn de prijzen om over de grens te bellen, sms'en en internetten omlaag gegaan. Je kunt vanaf 1 juli mobiel surfen in het buitenland aan 45 eurocent per MB (exclusief btw), voorheen betaalde je daar 70 eurocent voor.

Een telefoontje plegen in het buitenland kost nu 24 cent in plaats van 29 cent, een sms'je sturen 8 cent in plaats van 9 cent.

De roamingtarieven worden voortaan jaarlijks verlaagd op 1 juli, onder impuls van Eurocommisaris Neelie Kroes. Op termijn wil zij de prijzen om te bellen, sms'en en internetten in het buitenland helemaal gelijktrekken met de tarieven die in eigen land gelden.

Binnen de landen van de EU zijn de prijzen om over de grens te bellen, sms'en en internetten omlaag gegaan. Je kunt vanaf 1 juli mobiel surfen in het buitenland aan 45 eurocent per MB (exclusief btw), voorheen betaalde je daar 70 eurocent voor. Een telefoontje plegen in het buitenland kost nu 24 cent in plaats van 29 cent, een sms'je sturen 8 cent in plaats van 9 cent. De roamingtarieven worden voortaan jaarlijks verlaagd op 1 juli, onder impuls van Eurocommisaris Neelie Kroes. Op termijn wil zij de prijzen om te bellen, sms'en en internetten in het buitenland helemaal gelijktrekken met de tarieven die in eigen land gelden.