Belgacom-ceo Didier Bellens moet niet opstappen, maar zijn vertrouwelinge Concetta Fagard komt niet opnieuw in dienst van het bedrijf. Dat heeft de raad van bestuur van Belgacom beslist. Ook hr-baas De Lathauwer gaf aan te willen vertrekken.

De beslissing werd genomen na vele uren van overleg. Uiteindelijk moest Belgacom-ceo Didier Bellens inbinden: hij blijft aan boord bij Belgacom, maar zal voort moeten zonder zijn rechterhand Concetta Fagard, die hij eerder tegen het advies van de raad van bestuur opnieuw had in dienst genomen. "In het belang van het bedrijf en na overleg met Mevr. Fagard, hebben de gedelegeerd bestuurder en Mevr. Fagard een akkoord bereikt om haar contract met de N.V. Belgacom te beëindigen", klinkt het in een officiële mededeling. "De gedelegeerd bestuurder benadrukt dat hij haar werk apprecieert en dat hij haar kwaliteiten zou kunnen gebruiken in een andere hoedanigheid buiten de N.V. Belgacom." Wat met dat laatste precies bedoeld wordt, is vooralsnog niet duidelijk.

Astrid De Lathauwer, Executive Vice President Human Resources bij Belgacom en meer dan 10 jaar aan de slag bij het bedrijf, bood zelf haar ontslag aan, "om zich toe te leggen op nieuwe professionele projecten". Dat is ook aanvaard.

Update 16/09: Vervotte tevreden Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) reageert tevreden dat de Raad van bestuur van Belgacom en gedelegeerd bestuurder Didier Bellens overeenstemming gevonden hebben over de zaak Concetta Fagard. Ze verwacht dat iedereen zich nu aan de gemaakte afspraken zal houden.

"Mijn eerste prioriteit is altijd geweest dat er overeenstemming werd gevonden tussen raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder. Ik ben tevreden dat dit gebeurd is. Ik ga er nu van uit dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt en die op een correcte manier uitvoert", luidt de integrale reactie van Vervotte.

Belgacom-ceo Didier Bellens moet niet opstappen, maar zijn vertrouwelinge Concetta Fagard komt niet opnieuw in dienst van het bedrijf. Dat heeft de raad van bestuur van Belgacom beslist. Ook hr-baas De Lathauwer gaf aan te willen vertrekken. De beslissing werd genomen na vele uren van overleg. Uiteindelijk moest Belgacom-ceo Didier Bellens inbinden: hij blijft aan boord bij Belgacom, maar zal voort moeten zonder zijn rechterhand Concetta Fagard, die hij eerder tegen het advies van de raad van bestuur opnieuw had in dienst genomen. "In het belang van het bedrijf en na overleg met Mevr. Fagard, hebben de gedelegeerd bestuurder en Mevr. Fagard een akkoord bereikt om haar contract met de N.V. Belgacom te beëindigen", klinkt het in een officiële mededeling. "De gedelegeerd bestuurder benadrukt dat hij haar werk apprecieert en dat hij haar kwaliteiten zou kunnen gebruiken in een andere hoedanigheid buiten de N.V. Belgacom." Wat met dat laatste precies bedoeld wordt, is vooralsnog niet duidelijk. Astrid De Lathauwer, Executive Vice President Human Resources bij Belgacom en meer dan 10 jaar aan de slag bij het bedrijf, bood zelf haar ontslag aan, "om zich toe te leggen op nieuwe professionele projecten". Dat is ook aanvaard.Update 16/09: Vervotte tevreden Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) reageert tevreden dat de Raad van bestuur van Belgacom en gedelegeerd bestuurder Didier Bellens overeenstemming gevonden hebben over de zaak Concetta Fagard. Ze verwacht dat iedereen zich nu aan de gemaakte afspraken zal houden. "Mijn eerste prioriteit is altijd geweest dat er overeenstemming werd gevonden tussen raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder. Ik ben tevreden dat dit gebeurd is. Ik ga er nu van uit dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt en die op een correcte manier uitvoert", luidt de integrale reactie van Vervotte.