De N-VA wil tekst en uitleg van minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte (Cd&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) over de gevolgen van de inbeschuldigingstelling van Belgacom-topman Didier Bellens.

De partijfractie in de Kamer heeft daarvoor de dringende bijeenroeping gevraagd van de commissies Infrastructuur en Financiën.

Donderdag raakte bekend dat Bellens in beschuldiging is gesteld in het kader van een onderzoek naar de verkoop van terreinen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. De zaak zou na de zomervakantie voor de correctionele rechtbank komen.

De N-VA zegt donderdag dat het "wil weten welke bewarende maatregelen er eventueel worden genomen en of er een intern onderzoek komt bij Belgacom". N-VA-fractieleider Jan Jambon maakte de dringende vraag rechtstreeks over aan Kamervoorzitter André Flahaut (PS).

De N-VA wil tekst en uitleg van minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte (Cd&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) over de gevolgen van de inbeschuldigingstelling van Belgacom-topman Didier Bellens. De partijfractie in de Kamer heeft daarvoor de dringende bijeenroeping gevraagd van de commissies Infrastructuur en Financiën. Donderdag raakte bekend dat Bellens in beschuldiging is gesteld in het kader van een onderzoek naar de verkoop van terreinen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. De zaak zou na de zomervakantie voor de correctionele rechtbank komen. De N-VA zegt donderdag dat het "wil weten welke bewarende maatregelen er eventueel worden genomen en of er een intern onderzoek komt bij Belgacom". N-VA-fractieleider Jan Jambon maakte de dringende vraag rechtstreeks over aan Kamervoorzitter André Flahaut (PS).