De gebruikersvereniging Beltug neemt Belgium Cloud volledig over. Het wordt één van de Special Interest Groups.

Beltug, de Belgian Telecommunication Users Group wil zich verder verbreden. "We krijgen veel vragen van onze gebruikers over cloudtoepassingen. Dat was ook recent nog het geval in ons forum over unified communications", vertelt directeur Danielle Jacobs. Tegelijk zocht Belgium Cloud naar een betere omkadering. "Het is een win-win situatie", zegt Peter Witsenburg (Uptime), één van de mede-oprichters van Belgium Cloud in de zomer van 2011.

De vereniging wou vooral de sensibilisering rond Cloud Computing op gang brengen en kennis delen. "Belgium Cloud telt vandaag meer dan 60 leden en er zijn bijna 25 aanvragen", vertelt Witsenburg. Het lidmaatschap is vrij en niet betalend. Bij Beltug is het echter wel betalend. Hoeveel er mee zullen overstappen is nog niet duidelijk. "We hebben de leden gisteren verwittigd. De reacties zijn positief," aldus Witsenburg.

De portaalsite 'Belgium Cloud' zal wel verdwijnen. De LinkedIn-groep die zo'n duizend leden telt, blijft wel bestaan ,maar krijgt een andere naam. Wat er met de Cloud Barometer zal gebeuren is nog niet zo duidelijk. De meningen daarover waren verdeeld.

Data News organiseert nu donderdag 20 september een Business Forum over Cloud Computing. Meer info op www.datanews.be/businessforum .

De gebruikersvereniging Beltug neemt Belgium Cloud volledig over. Het wordt één van de Special Interest Groups. Beltug, de Belgian Telecommunication Users Group wil zich verder verbreden. "We krijgen veel vragen van onze gebruikers over cloudtoepassingen. Dat was ook recent nog het geval in ons forum over unified communications", vertelt directeur Danielle Jacobs. Tegelijk zocht Belgium Cloud naar een betere omkadering. "Het is een win-win situatie", zegt Peter Witsenburg (Uptime), één van de mede-oprichters van Belgium Cloud in de zomer van 2011.De vereniging wou vooral de sensibilisering rond Cloud Computing op gang brengen en kennis delen. "Belgium Cloud telt vandaag meer dan 60 leden en er zijn bijna 25 aanvragen", vertelt Witsenburg. Het lidmaatschap is vrij en niet betalend. Bij Beltug is het echter wel betalend. Hoeveel er mee zullen overstappen is nog niet duidelijk. "We hebben de leden gisteren verwittigd. De reacties zijn positief," aldus Witsenburg. De portaalsite 'Belgium Cloud' zal wel verdwijnen. De LinkedIn-groep die zo'n duizend leden telt, blijft wel bestaan ,maar krijgt een andere naam. Wat er met de Cloud Barometer zal gebeuren is nog niet zo duidelijk. De meningen daarover waren verdeeld. Data News organiseert nu donderdag 20 september een Business Forum over Cloud Computing. Meer info op www.datanews.be/businessforum .