De Frans-Amerikaanse telecomfabrikant Alcatel-Lucent verwacht een frisse wind van de Nederlander Ben Verwaayen, de voormalige topman van het Britse BT.

Geruchten genoeg, de voorbije maanden, rond het al dan niet aantreden van ex-BT'er Ben Verwaayen bij Alcatel-Lucent. Vorige maand meldde zakenkrant The Wall Street Journal nog dat de Nederlander bedankt had voor de functie. Hij nam begin juni afscheid bij BT, nadat hij het Britse concern gedurende 6 jaar leiding had gegeven. Hij is een van de weinige Nederlanders die het schopten tot topman van een grote buitenlandse onderneming.

Alcatel-Lucent wees ook een nieuwe president-commissaris aan. De voormalige topman van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS, Philippe Camus, gaat deze functie vervullen.

De topfuncties waren vrijgekomen nadat ceo Patricia Russo en voorzitter Serge Tchuruk deze zomer hun boeltje mochten pakken. Verwaayen en Camus gaan vanaf 1 oktober aan de slag.

De telecomfabrikant heeft een reeks winst- en omzetwaarschuwingen gegeven en zag zijn marktwaarde, sinds de overname van het Amerikaanse Lucent door Alcatel in december 2006, met meer dan 60 procent dalen.

Bron: Belga

De Frans-Amerikaanse telecomfabrikant Alcatel-Lucent verwacht een frisse wind van de Nederlander Ben Verwaayen, de voormalige topman van het Britse BT. Geruchten genoeg, de voorbije maanden, rond het al dan niet aantreden van ex-BT'er Ben Verwaayen bij Alcatel-Lucent. Vorige maand meldde zakenkrant The Wall Street Journal nog dat de Nederlander bedankt had voor de functie. Hij nam begin juni afscheid bij BT, nadat hij het Britse concern gedurende 6 jaar leiding had gegeven. Hij is een van de weinige Nederlanders die het schopten tot topman van een grote buitenlandse onderneming. Alcatel-Lucent wees ook een nieuwe president-commissaris aan. De voormalige topman van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS, Philippe Camus, gaat deze functie vervullen. De topfuncties waren vrijgekomen nadat ceo Patricia Russo en voorzitter Serge Tchuruk deze zomer hun boeltje mochten pakken. Verwaayen en Camus gaan vanaf 1 oktober aan de slag. De telecomfabrikant heeft een reeks winst- en omzetwaarschuwingen gegeven en zag zijn marktwaarde, sinds de overname van het Amerikaanse Lucent door Alcatel in december 2006, met meer dan 60 procent dalen. Bron: Belga