De drie landen willen op verscheidene projecten samenwerken om een "digitale Benelux" uit te bouwen, zo staat in de gemeenschappelijke verklaring die na afloop van de jaarlijkse top is verspreid. Ze willen onder meer grensoverschrijdende projecten op vlak van innovatie ontwikkelen en doelgerichte promotie voeren voor de digitale sectoren van de Benelux in derde landen.

Premier Charles Michel sprak met zijn Nederlandse en Luxemburgse ambtgenoten, Mark Rutte en Xavier Bettel, ook over de Brexit, Europese defensie en de migratiecrisis. "Ik denk echt dat de Benelux de voorhoede van het Europese project kan zijn. Wij spreken met één stem over dit project", zei de Belgische eerste minister.

Michel onderstreepte daarbij dat de Beneluxlanden voor het eerst een gemeenschappelijke missie naar het buitenland opzetten. Rutte, Bettel en Michel reizen voor het jaareinde naar Tunesië, waar ze met de plaatselijke autoriteiten gaan praten over migratie en veiligheid in Europa.

(Belga/WK)

De drie landen willen op verscheidene projecten samenwerken om een "digitale Benelux" uit te bouwen, zo staat in de gemeenschappelijke verklaring die na afloop van de jaarlijkse top is verspreid. Ze willen onder meer grensoverschrijdende projecten op vlak van innovatie ontwikkelen en doelgerichte promotie voeren voor de digitale sectoren van de Benelux in derde landen. Premier Charles Michel sprak met zijn Nederlandse en Luxemburgse ambtgenoten, Mark Rutte en Xavier Bettel, ook over de Brexit, Europese defensie en de migratiecrisis. "Ik denk echt dat de Benelux de voorhoede van het Europese project kan zijn. Wij spreken met één stem over dit project", zei de Belgische eerste minister. Michel onderstreepte daarbij dat de Beneluxlanden voor het eerst een gemeenschappelijke missie naar het buitenland opzetten. Rutte, Bettel en Michel reizen voor het jaareinde naar Tunesië, waar ze met de plaatselijke autoriteiten gaan praten over migratie en veiligheid in Europa. (Belga/WK)