In het eerste halfjaar van 2009 zag it-dienstenbedrijf Atos Origin de omzet dalen. De Benelux deed het op dat vlak het slechtst van alle regio's.

Atos Origin haalde een omzet van 2,589 miljard euro, een achteruitgang van 9,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele marge zakte licht in absolute cijfers tot 118 miljoen euro, maar steeg procentueel van 4,3 procent naar 4,6 procent.

De Benelux-regio presteerde het slechtst binnen de groep. De omzet zakte er met 11,6 procent van 585 miljoen euro naar 517 miljoen euro. Het blijft qua omzet wel de tweede grootste regio binnen Atos Origin. De operationele marge daalde van 47,6 miljoen euro naar 34,4 miljoen euro. Dat is van 8,1 procent naar 6,7 procent. Reden was een sterke daling van de omzet bij de System Integration- (-19,1%) en Consulting-afdelingen.

Spanje/Zuid-Amerika (-6,9 procent omzet) en Duitsland/Centraal-Europa/EMA (-5,2 procent) waren evenmin op dreef in het eerste halfjaar. Frankrijk, de grootste regio binnen de groep, beperkte de achteruitgang met een daling van -1,9 procent. Het Verenigd Koninkrijk en de afdeling Atos Worldline (met onder meer Banksys) vertoonden wel degelijke groei.

In het eerste halfjaar van 2009 zag it-dienstenbedrijf Atos Origin de omzet dalen. De Benelux deed het op dat vlak het slechtst van alle regio's. Atos Origin haalde een omzet van 2,589 miljard euro, een achteruitgang van 9,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele marge zakte licht in absolute cijfers tot 118 miljoen euro, maar steeg procentueel van 4,3 procent naar 4,6 procent. De Benelux-regio presteerde het slechtst binnen de groep. De omzet zakte er met 11,6 procent van 585 miljoen euro naar 517 miljoen euro. Het blijft qua omzet wel de tweede grootste regio binnen Atos Origin. De operationele marge daalde van 47,6 miljoen euro naar 34,4 miljoen euro. Dat is van 8,1 procent naar 6,7 procent. Reden was een sterke daling van de omzet bij de System Integration- (-19,1%) en Consulting-afdelingen. Spanje/Zuid-Amerika (-6,9 procent omzet) en Duitsland/Centraal-Europa/EMA (-5,2 procent) waren evenmin op dreef in het eerste halfjaar. Frankrijk, de grootste regio binnen de groep, beperkte de achteruitgang met een daling van -1,9 procent. Het Verenigd Koninkrijk en de afdeling Atos Worldline (met onder meer Banksys) vertoonden wel degelijke groei.