De Raad van State heeft de benoeming vernietigd van Luc Hindryckx als voorzitter van de telecom regelgever, het BIPT. Dat schrijft De Tijd.

De vernietiging van de benoeming van Luc Hindryckx komt als een verrassing. De oprichting van de nieuwe raad van bestuur van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) in november 2009 ging wel gepaard met heel wat politiek getouwtrek.

Er werd een klacht ingediend door de voormalige raadsleden Georges Denef en Michel Van Bellinghen die niet weerhouden werden. Maar de tweetalige kamer van de Raad van State vond die klacht niet gegrond en gaf aan dat de procedure correct verlopen was.

De financiële krant De Tijd meldt nu echter dat de Franstalige kamer van de Raad van State alsnog de benoeming vernietigd heeft. De jury die de benoeming van de voorzitter en de raad van bestuur beoordeelde zou geen rekening gehouden hebben met de goede prestaties van Georges Denef en Michel Van Bellinghen. In die jury zat toen ook Beltug-directeur Danielle Jacobs: "Ik kan vertellen dat de jury in eer en geweten zijn werk zeer goed gedaan heeft en dat ik er nog steeds achter sta."

De vernietiging van de benoeming van voorzitter Luc Hindrycks en ook raadslid Charles Cuvelliez betekent dat er met terugkerende kracht de facto nooit een benoeming plaats heeft gevonden. Denef en Van Bellighen keren dus terug in de raad van het BIPT.

Wanneer er een 'nieuwe' voorzitter en raad van bestuur wordt verkozen is nog niet duidelijk. De Nederlandse leden in de Raad van Bestuur zijn Catherine Rutten en Axel Desmedt.

De Raad van State heeft de benoeming vernietigd van Luc Hindryckx als voorzitter van de telecom regelgever, het BIPT. Dat schrijft De Tijd.De vernietiging van de benoeming van Luc Hindryckx komt als een verrassing. De oprichting van de nieuwe raad van bestuur van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) in november 2009 ging wel gepaard met heel wat politiek getouwtrek. Er werd een klacht ingediend door de voormalige raadsleden Georges Denef en Michel Van Bellinghen die niet weerhouden werden. Maar de tweetalige kamer van de Raad van State vond die klacht niet gegrond en gaf aan dat de procedure correct verlopen was. De financiële krant De Tijd meldt nu echter dat de Franstalige kamer van de Raad van State alsnog de benoeming vernietigd heeft. De jury die de benoeming van de voorzitter en de raad van bestuur beoordeelde zou geen rekening gehouden hebben met de goede prestaties van Georges Denef en Michel Van Bellinghen. In die jury zat toen ook Beltug-directeur Danielle Jacobs: "Ik kan vertellen dat de jury in eer en geweten zijn werk zeer goed gedaan heeft en dat ik er nog steeds achter sta."De vernietiging van de benoeming van voorzitter Luc Hindrycks en ook raadslid Charles Cuvelliez betekent dat er met terugkerende kracht de facto nooit een benoeming plaats heeft gevonden. Denef en Van Bellighen keren dus terug in de raad van het BIPT. Wanneer er een 'nieuwe' voorzitter en raad van bestuur wordt verkozen is nog niet duidelijk. De Nederlandse leden in de Raad van Bestuur zijn Catherine Rutten en Axel Desmedt.