Nieuwe klanten (sinds maart) van het door Belgacom overgenomen Scarlet kunnen voorlopig een snelheid van niet meer dan 12 Mbps halen op hun internetabonnement. Ook bij abonnementen die tot voor kort tot 20 Mbps aanboden.

'Tot voor kort' schrijven we hierboven, want marketing & sales director van Scarlet Belgium Marinx Kuypers zegt dat Scarlet voorlopig de communicatie rond surfsnelheden heeft aangepast, "zodat we nieuwe klanten niet misleiden". Aanleiding daarvoor waren precies klagende klanten, onder meer op een [forum van de Nederlandse website Tweakers], die de onaangekondigde lagere snelheden van hun abonnement "misleidende reclame" noemden.

De oorzaak van de beperkte snelheid is de migratie van de Scarlet-klanten naar het Belgacom-netwerk, zegt Kuypers. Die loopt "omwille van vertragingen in de it-oplevering" achter op schema. "Klanten die tot en met maart bij Scarlet zaten, zullen gewoon dezelfde snelheid halen, of er zelfs op vooruit gaan. Klanten die sinds maart bij Scarlet aangesloten zijn, kunnen maar een snelheid tot 12 Mbps halen, zelfs bij onze hogere producten. Precies de klanten met een hogere snelheid worden later gemigreerd."

Ook bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie zouden al enkele klachten binnengekomen zijn. "Ik ben daarvan nog niet op de hoogte gebracht", zegt Kuypers, "maar als dat zo is, zal ik het snel horen. We zullen die klanten contacteren om hen de situatie toe te lichten."

Wanneer het probleem precies opgelost zou zijn voor die nieuwe klanten met een abonnement van meer dan 12 Mbps weet Kuypers niet. "Ik hoop begin juli, maar laten we zeggen deze zomer. We proberen er in ieder geval voor te zorgen dat klanten zo weinig mogelijk impact ondervinden."

Nieuwe klanten (sinds maart) van het door Belgacom overgenomen Scarlet kunnen voorlopig een snelheid van niet meer dan 12 Mbps halen op hun internetabonnement. Ook bij abonnementen die tot voor kort tot 20 Mbps aanboden. 'Tot voor kort' schrijven we hierboven, want marketing & sales director van Scarlet Belgium Marinx Kuypers zegt dat Scarlet voorlopig de communicatie rond surfsnelheden heeft aangepast, "zodat we nieuwe klanten niet misleiden". Aanleiding daarvoor waren precies klagende klanten, onder meer op een [forum van de Nederlandse website Tweakers], die de onaangekondigde lagere snelheden van hun abonnement "misleidende reclame" noemden. De oorzaak van de beperkte snelheid is de migratie van de Scarlet-klanten naar het Belgacom-netwerk, zegt Kuypers. Die loopt "omwille van vertragingen in de it-oplevering" achter op schema. "Klanten die tot en met maart bij Scarlet zaten, zullen gewoon dezelfde snelheid halen, of er zelfs op vooruit gaan. Klanten die sinds maart bij Scarlet aangesloten zijn, kunnen maar een snelheid tot 12 Mbps halen, zelfs bij onze hogere producten. Precies de klanten met een hogere snelheid worden later gemigreerd." Ook bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie zouden al enkele klachten binnengekomen zijn. "Ik ben daarvan nog niet op de hoogte gebracht", zegt Kuypers, "maar als dat zo is, zal ik het snel horen. We zullen die klanten contacteren om hen de situatie toe te lichten." Wanneer het probleem precies opgelost zou zijn voor die nieuwe klanten met een abonnement van meer dan 12 Mbps weet Kuypers niet. "Ik hoop begin juli, maar laten we zeggen deze zomer. We proberen er in ieder geval voor te zorgen dat klanten zo weinig mogelijk impact ondervinden."