Mediaset, de Italiaanse commerciële zender in handen van premier Silvio Berlusconi, trekt YouTube voor de rechtbank omdat het tv-filmpjes op zijn website zet waarop auteursrechten betaald moet worden.

Het gaat om een bedrag van liefst 780 miljoen dollar, ruim 500 miljoen euro. Mediaset heeft in Rome een klacht ingediend tegen de Google dochter. Er zouden minstens 4.643 videos en clips van de grootste Italiaanse tv-zender op YouTube te vinden zijn, samen goed voor 325 uur uitzendingen. Volgens de woordvoerder van Google is er geen aanleiding tot actie.

YouTube werd twee jaar geleden door Google overgenomen voor 1,65 miljard dollar. Het heeft ook nog een auteursrechtelijke zaak van 1 miljard dollar tegen zich lopen. Het Amerikaanse Viacom beschuldigt de videosite eveneens van inbreuken op het auteursrecht.

Mediaset, de Italiaanse commerciële zender in handen van premier Silvio Berlusconi, trekt YouTube voor de rechtbank omdat het tv-filmpjes op zijn website zet waarop auteursrechten betaald moet worden. Het gaat om een bedrag van liefst 780 miljoen dollar, ruim 500 miljoen euro. Mediaset heeft in Rome een klacht ingediend tegen de Google dochter. Er zouden minstens 4.643 videos en clips van de grootste Italiaanse tv-zender op YouTube te vinden zijn, samen goed voor 325 uur uitzendingen. Volgens de woordvoerder van Google is er geen aanleiding tot actie. YouTube werd twee jaar geleden door Google overgenomen voor 1,65 miljard dollar. Het heeft ook nog een auteursrechtelijke zaak van 1 miljard dollar tegen zich lopen. Het Amerikaanse Viacom beschuldigt de videosite eveneens van inbreuken op het auteursrecht.