Leo Apotheker zou binnen HP onder vuur liggen.

Het bestuur van Hewlett-Packard (HP) wil misschien af van ceo Leo Apotheker. Dit melden diverse bronnen binnen HP aan Amerikaanse media, zoals Bloomberg en AllThingsD. Apotheker zou worden opgevolgd door Meg Whitman, die eerder werkte als ceo bij onlinemarktplaats eBay.

HP geeft geen commentaar of Apotheker wordt vervangen. De beurs op Wall Street is er wel blij mee, het aandeel van HP steeg na de geruchten over een mogelijk vertrek van Leo Apotheker met 11 procent naar 25,05 dollar.

Apotheker heeft drie zware kwartalen achter de rug. Sinds zijn aantreden op 1 november 2010 is de waarde van een aandeel HP met 50 procent gekelderd. Daarnaast zijn klanten en ict-dienstverleners zeer verbaasd dat hij de pc-divisie PSG wil verkopen. De voorgenomen verkoop van HP PSG wijst erop dat HP niet zeker is van zijn strategie, aldus klanten en ict-dienstverleners.

HP krijgt ook veel kritiek van zijn aandeelhouders rond op voorgenomen aankoop van beheersoftwarespecialist Autonomy, waarr Apotheker 10,3 miljard dollar voor over heeft. Volgens veel analisten is dat bedrag veel te hoog. HP stelt de definitieve overname van Autonomy nu uit.

Er zijn ook mensen die het voor Apotheker opnemen. Vooral omdat hij puin moet ruimen die voorganger Mark Hurd heeft achtergelaten. Hurd zou te veel kosten hebben bespaard en veel te weinig hebben geïnvesteerd in software en diensten, aldus Ray Lane, die betrokken is bij het bestuur van HP. Apotheker wil meer groei halen uit de verkoop van software en diensten. Daarom werd HP's Technology Services geïntegeerd in de Enterprise Storage, Servers & Networking (ESSN) divisie.

In samenwerking met Computable

Leo Apotheker zou binnen HP onder vuur liggen. Het bestuur van Hewlett-Packard (HP) wil misschien af van ceo Leo Apotheker. Dit melden diverse bronnen binnen HP aan Amerikaanse media, zoals Bloomberg en AllThingsD. Apotheker zou worden opgevolgd door Meg Whitman, die eerder werkte als ceo bij onlinemarktplaats eBay. HP geeft geen commentaar of Apotheker wordt vervangen. De beurs op Wall Street is er wel blij mee, het aandeel van HP steeg na de geruchten over een mogelijk vertrek van Leo Apotheker met 11 procent naar 25,05 dollar. Apotheker heeft drie zware kwartalen achter de rug. Sinds zijn aantreden op 1 november 2010 is de waarde van een aandeel HP met 50 procent gekelderd. Daarnaast zijn klanten en ict-dienstverleners zeer verbaasd dat hij de pc-divisie PSG wil verkopen. De voorgenomen verkoop van HP PSG wijst erop dat HP niet zeker is van zijn strategie, aldus klanten en ict-dienstverleners. HP krijgt ook veel kritiek van zijn aandeelhouders rond op voorgenomen aankoop van beheersoftwarespecialist Autonomy, waarr Apotheker 10,3 miljard dollar voor over heeft. Volgens veel analisten is dat bedrag veel te hoog. HP stelt de definitieve overname van Autonomy nu uit. Er zijn ook mensen die het voor Apotheker opnemen. Vooral omdat hij puin moet ruimen die voorganger Mark Hurd heeft achtergelaten. Hurd zou te veel kosten hebben bespaard en veel te weinig hebben geïnvesteerd in software en diensten, aldus Ray Lane, die betrokken is bij het bestuur van HP. Apotheker wil meer groei halen uit de verkoop van software en diensten. Daarom werd HP's Technology Services geïntegeerd in de Enterprise Storage, Servers & Networking (ESSN) divisie. In samenwerking met Computable