De bestuurskamer van internetbedrijf Yahoo is donderdag flink opgeschud. Twee bestuursleden stappen met onmiddellijke ingang op en de medeoprichter van betalingssysteem PayPal, Max Levchin, neemt plaats in de directie. Dat maakte Yahoo bekend.

De twee opstappende bestuursleden zijn Brad Smith en David Kenny. Volgens de nieuwe Yahoo-topvrouw Marissa Mayer willen zij zich volledig op hun eigen bedrijven richten. Mayer, die eerder bij concurrent Google werkte, kwam vijf maanden geleden aan het roer bij Yahoo, dat moeilijke tijden doormaakt.

Volgens Mayer zal de komst van Levchin een voordeel zijn voor Yahoo vanwege zijn uitgebreide achtergrond met de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. PayPal werd door eBay overgenomen en het digitale mediabedrijf Slide van Levchin ging in 2004 naar Google.

Bron: Belga

De bestuurskamer van internetbedrijf Yahoo is donderdag flink opgeschud. Twee bestuursleden stappen met onmiddellijke ingang op en de medeoprichter van betalingssysteem PayPal, Max Levchin, neemt plaats in de directie. Dat maakte Yahoo bekend. De twee opstappende bestuursleden zijn Brad Smith en David Kenny. Volgens de nieuwe Yahoo-topvrouw Marissa Mayer willen zij zich volledig op hun eigen bedrijven richten. Mayer, die eerder bij concurrent Google werkte, kwam vijf maanden geleden aan het roer bij Yahoo, dat moeilijke tijden doormaakt. Volgens Mayer zal de komst van Levchin een voordeel zijn voor Yahoo vanwege zijn uitgebreide achtergrond met de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. PayPal werd door eBay overgenomen en het digitale mediabedrijf Slide van Levchin ging in 2004 naar Google. Bron: Belga