De verandering is donderdag aangekondigd op I/O, het congres van Google in thuisstad Mountain View. Daar zijn meer wijzigingen bekendgemaakt. Zo worden verwante apps aan elkaar gekoppeld in de Play Store. 'Wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt kopen, zul je de beste apps voor het vinden van vastgoed, het bijhouden van aantekeningen, het aanvragen van een hypotheek en reizen in een handige verzameling vinden.' Gebruikers kunnen daardoor makkelijker apps vinden die elkaar aanvullen.

Volgens Google heeft Play meer dan een miljard actieve gebruikers en werd er vorig jaar 65 miljard keer een app geïnstalleerd. (ANP/WK)

De verandering is donderdag aangekondigd op I/O, het congres van Google in thuisstad Mountain View. Daar zijn meer wijzigingen bekendgemaakt. Zo worden verwante apps aan elkaar gekoppeld in de Play Store. 'Wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt kopen, zul je de beste apps voor het vinden van vastgoed, het bijhouden van aantekeningen, het aanvragen van een hypotheek en reizen in een handige verzameling vinden.' Gebruikers kunnen daardoor makkelijker apps vinden die elkaar aanvullen.Volgens Google heeft Play meer dan een miljard actieve gebruikers en werd er vorig jaar 65 miljard keer een app geïnstalleerd. (ANP/WK)