Op de tweede dag van de Professional Developers Conference in LA heeft Microsoft de eerste bèta's van Silverlight 4 en Office 2010 onthuld. Daarnaast werd er vooruitgekeken naar Internet Explorer 9.

Silverlight 4 moet de dominantie van Adobe Flash nog beter van antwoord dienen. Nieuw zijn onder meer webcam-, printer- en microfoonondersteuning, een starttijd die 200 procent sneller zou zijn dan bij de voorganger, en animaties die vlotter verlopen dan ooit. Bovendien ondersteunt Silverlight nu ook Chrome, wat goed nieuws is voor iedereen die door Silverlight aangestuurde websites wil bezoeken met de browser van Google.

De bèta die werd vrijgegeven, is een versie voor ontwikkelaars. Eindgebruikers moeten nog wachten tot in de eerste helft van 2010. De bèta die werd onthuld van Office 2010, is wel publiek. Hij kan vanaf vandaag gedownload worden op de website van Microsoft.

Office mag dan altijd een platform geweest zijn dat draaide rond de desktop, de nieuwe versie verbindt heel wat van de toepassingen met het internet. Zo lanceerde Redmond gisteren een bèta van Office Web Apps, een rist applicaties waarmee er via het internet aan Office-documenten gewerkt kan worden, al dan niet gelijktijdig met anderen. De webapps werken wel alleen in combinatie met een SharePoint server, en zijn niet bedoeld voor gewone consumenten.

Interessant was de aankondiging van de 'Social Connector', waarbij Outlook-gebruikers feeds kunnen binnenhalen van sociale netwerken. LinkedIn heeft al een koppeling klaar, maar ook Twitter en Facebook zouden eigen versies voor de connector kunnen maken.

Voorts werd ook de testversie van Office Mobile 2010 vrijgegeven, een suite die moet draaien op Windows Mobile 6,5, en aangepaste versies van onder meer Word, Excel, Powerpoint bevat. Office Mobile 2010 kan worden gedownload via de applicatiewinkel van Windows Mobile.

Tenslotte lichtte Microsoft een heel klein tipje van de sluier over wat we mogen verwachten van Internet Explorer 9, hoewel de browser nog maar drie weken in productie is. Zo zal de HTML 5-standaard ondersteund worden, en zal de browser veel performanter worden omdat er gebruikt zal kunnen gemaakt worden van de grafische hardware op pc's.

Op de tweede dag van de Professional Developers Conference in LA heeft Microsoft de eerste bèta's van Silverlight 4 en Office 2010 onthuld. Daarnaast werd er vooruitgekeken naar Internet Explorer 9. Silverlight 4 moet de dominantie van Adobe Flash nog beter van antwoord dienen. Nieuw zijn onder meer webcam-, printer- en microfoonondersteuning, een starttijd die 200 procent sneller zou zijn dan bij de voorganger, en animaties die vlotter verlopen dan ooit. Bovendien ondersteunt Silverlight nu ook Chrome, wat goed nieuws is voor iedereen die door Silverlight aangestuurde websites wil bezoeken met de browser van Google. De bèta die werd vrijgegeven, is een versie voor ontwikkelaars. Eindgebruikers moeten nog wachten tot in de eerste helft van 2010. De bèta die werd onthuld van Office 2010, is wel publiek. Hij kan vanaf vandaag gedownload worden op de website van Microsoft. Office mag dan altijd een platform geweest zijn dat draaide rond de desktop, de nieuwe versie verbindt heel wat van de toepassingen met het internet. Zo lanceerde Redmond gisteren een bèta van Office Web Apps, een rist applicaties waarmee er via het internet aan Office-documenten gewerkt kan worden, al dan niet gelijktijdig met anderen. De webapps werken wel alleen in combinatie met een SharePoint server, en zijn niet bedoeld voor gewone consumenten. Interessant was de aankondiging van de 'Social Connector', waarbij Outlook-gebruikers feeds kunnen binnenhalen van sociale netwerken. LinkedIn heeft al een koppeling klaar, maar ook Twitter en Facebook zouden eigen versies voor de connector kunnen maken. Voorts werd ook de testversie van Office Mobile 2010 vrijgegeven, een suite die moet draaien op Windows Mobile 6,5, en aangepaste versies van onder meer Word, Excel, Powerpoint bevat. Office Mobile 2010 kan worden gedownload via de applicatiewinkel van Windows Mobile. Tenslotte lichtte Microsoft een heel klein tipje van de sluier over wat we mogen verwachten van Internet Explorer 9, hoewel de browser nog maar drie weken in productie is. Zo zal de HTML 5-standaard ondersteund worden, en zal de browser veel performanter worden omdat er gebruikt zal kunnen gemaakt worden van de grafische hardware op pc's.