In de komende dagen wordt de bètaversie van Windows 7 gelanceerd. De definitieve versie van deze Vista-opvolger staat nog steeds gepland voor begin 2010.

Microsoft stelt in de loop van vrijdag of zaterdag - op zijn vroegst wanneer de Amerikanen vrijdag wakker worden - een beta beschikbaar van Windows 7. De definitieve versie van deze Vista-opvolger staat nog steeds gepland voor begin 2010. Dat nieuws bracht Microsoft-ceo Steve Ballmer vannacht tijdens zijn keynote op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Ballmer presenteerde de beta van Windows 7 in stijl met Microsofts nieuwe marketingcampagne ('life without walls'): Windows moet niet alleen consumenten, maar ook zakelijke klanten in staat stellen om een 'leven zonder muren' te leiden. Professionals moeten thuis, onderweg, achter hun pc of achter een gedeelde werkplek altijd flexibel kunnen samenwerken binnen internationale projecten.

Ballmer beloofde de zakelijke gebruiker meer flexibiliteit, terwijl systeembeheerders een eenvoudiger uitrol kunnen verwachten. Aan ict-managers spiegelde de ceo lagere ondersteuningskosten voor.

Nieuwe eigenschappen van de zakelijke versies van Windows 7 die daartoe moeten leiden zijn onder andere AppLocker, DirectAccess en BranchCache. AppLocker reguleert het gebruik van applicaties, DirectAccess beveiligt de toegang tot het bedrijfsnetwerk en BranchCache moet die toegang versnellen in filialen.

BitLocker verplicht gebruikers daarnaast om bestanden versleuteld op te slaan op externe media zoals usb-sticks en externe harde schijven, tenminste als de systeembeheerder dat zo instelt via group policies.

In samenwerking met Computable

In de komende dagen wordt de bètaversie van Windows 7 gelanceerd. De definitieve versie van deze Vista-opvolger staat nog steeds gepland voor begin 2010. Microsoft stelt in de loop van vrijdag of zaterdag - op zijn vroegst wanneer de Amerikanen vrijdag wakker worden - een beta beschikbaar van Windows 7. De definitieve versie van deze Vista-opvolger staat nog steeds gepland voor begin 2010. Dat nieuws bracht Microsoft-ceo Steve Ballmer vannacht tijdens zijn keynote op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Ballmer presenteerde de beta van Windows 7 in stijl met Microsofts nieuwe marketingcampagne ('life without walls'): Windows moet niet alleen consumenten, maar ook zakelijke klanten in staat stellen om een 'leven zonder muren' te leiden. Professionals moeten thuis, onderweg, achter hun pc of achter een gedeelde werkplek altijd flexibel kunnen samenwerken binnen internationale projecten. Ballmer beloofde de zakelijke gebruiker meer flexibiliteit, terwijl systeembeheerders een eenvoudiger uitrol kunnen verwachten. Aan ict-managers spiegelde de ceo lagere ondersteuningskosten voor. Nieuwe eigenschappen van de zakelijke versies van Windows 7 die daartoe moeten leiden zijn onder andere AppLocker, DirectAccess en BranchCache. AppLocker reguleert het gebruik van applicaties, DirectAccess beveiligt de toegang tot het bedrijfsnetwerk en BranchCache moet die toegang versnellen in filialen. BitLocker verplicht gebruikers daarnaast om bestanden versleuteld op te slaan op externe media zoals usb-sticks en externe harde schijven, tenminste als de systeembeheerder dat zo instelt via group policies. In samenwerking met Computable