Twee Amerikaanse oude rotten in het recruitmentvak, hebben een wel heel aparte Web 2.0 dienst op poten gezet: leden worden er betaald om bij een werkgever op jobinterview te gaan.

NotchUp mikt naar eigen zeggen niet zozeer op jobhoppers of op ontevreden werknemers. Het is de bedoeling dat vooral mensen aansluiten die zich zeer goed in hun vel voelen in hun huidige job - maar voor de juiste prijs wel eens "andere opportuniteiten" willen bekijken. Een apart rekentool berekent - aan de hand van je huidige salaris en opgedane ervaring, overigens rechtstreeks vanuit je LinkedIn-account importeerbaar - hoeveel je zoal kunt vragen. En wie liever niet riskeert dat zijn huidige werkgever hem op het spoor komt, voegt die website maar best toe aan de 'block'-lijst. Als je niet meteen 'binnenraakt' op NotchUp (momenteel moet je door een ander lid uitgenodigd worden) hoef je niet te panikeren: (voorlopig) is de website nagenoeg helemaal Amerikaans opgevat met grote namen als Google, Facebook en Yahoo als recruterende bedrijven.

Twee Amerikaanse oude rotten in het recruitmentvak, hebben een wel heel aparte Web 2.0 dienst op poten gezet: leden worden er betaald om bij een werkgever op jobinterview te gaan. NotchUp mikt naar eigen zeggen niet zozeer op jobhoppers of op ontevreden werknemers. Het is de bedoeling dat vooral mensen aansluiten die zich zeer goed in hun vel voelen in hun huidige job - maar voor de juiste prijs wel eens "andere opportuniteiten" willen bekijken. Een apart rekentool berekent - aan de hand van je huidige salaris en opgedane ervaring, overigens rechtstreeks vanuit je LinkedIn-account importeerbaar - hoeveel je zoal kunt vragen. En wie liever niet riskeert dat zijn huidige werkgever hem op het spoor komt, voegt die website maar best toe aan de 'block'-lijst. Als je niet meteen 'binnenraakt' op NotchUp (momenteel moet je door een ander lid uitgenodigd worden) hoef je niet te panikeren: (voorlopig) is de website nagenoeg helemaal Amerikaans opgevat met grote namen als Google, Facebook en Yahoo als recruterende bedrijven.