'Onlineaankopen bezorgen ons altijd hoofdpijn - je vergeet je wachtwoord, je maakt je zorgen om de veiligheid', aldus Jack Ma, die op de CeBit-conferentie in het Duitse Hannover beweerde een eenvoudigere technologie om per smartphone te betalen in handen te hebben.

Bij wijze van demonstratie kocht de Alibaba-topman via zijn smartphone een geschenk voor de burgemeester van Hannover. Hij drukte op een 'koop'-knop, waarna een gezichtsherkenningspatroon in gang gezet werd: Jack Ma nam een selfie, zijn foto werd door het systeem geïdentificeerd en de betaling werd onmiddellijk uitgevoerd. 'Binnen de zes dagen wordt het cadeautje bij de burgemeester afgeleverd', aldus Ma.

De Alibaba-oprichter weigerde nadien vragen te beantwoorden over de toekomstige betaaldienst. Wanneer hij uitgerold zal worden - eerst in China en daarna wereldwijd -, is bijgevolg nog niet bekend.

'Onlineaankopen bezorgen ons altijd hoofdpijn - je vergeet je wachtwoord, je maakt je zorgen om de veiligheid', aldus Jack Ma, die op de CeBit-conferentie in het Duitse Hannover beweerde een eenvoudigere technologie om per smartphone te betalen in handen te hebben. Bij wijze van demonstratie kocht de Alibaba-topman via zijn smartphone een geschenk voor de burgemeester van Hannover. Hij drukte op een 'koop'-knop, waarna een gezichtsherkenningspatroon in gang gezet werd: Jack Ma nam een selfie, zijn foto werd door het systeem geïdentificeerd en de betaling werd onmiddellijk uitgevoerd. 'Binnen de zes dagen wordt het cadeautje bij de burgemeester afgeleverd', aldus Ma.De Alibaba-oprichter weigerde nadien vragen te beantwoorden over de toekomstige betaaldienst. Wanneer hij uitgerold zal worden - eerst in China en daarna wereldwijd -, is bijgevolg nog niet bekend.