Topbestuurders bij Spotify hebben inmiddels gesproken met vertegenwoordigers van de SEC. De dienst wilde details weten over de plannen van het Zweedse bedrijf.

Bedrijven willen met een beursgang doorgaans geld ophalen bij nieuwe investeerders en hun naamsbekendheid vergroten, maar dat speelt bij Spotify geen rol. Het bedrijf wil geen nieuwe aandelen uitgeven en zijn bestaande aandelen die al in handen zijn van geldschieters simpelweg registreren aan de beurs.

Directe noteringen zijn ongebruikelijk in New York. Aan de Nasdaq kwam het slechts enkele keren voor en aan de New York Stock Exchange (NYSE) zelfs nog nooit. Spotify zou eind dit jaar of begin 2018 willen debuteren op de beurs.

Topbestuurders bij Spotify hebben inmiddels gesproken met vertegenwoordigers van de SEC. De dienst wilde details weten over de plannen van het Zweedse bedrijf.Bedrijven willen met een beursgang doorgaans geld ophalen bij nieuwe investeerders en hun naamsbekendheid vergroten, maar dat speelt bij Spotify geen rol. Het bedrijf wil geen nieuwe aandelen uitgeven en zijn bestaande aandelen die al in handen zijn van geldschieters simpelweg registreren aan de beurs.Directe noteringen zijn ongebruikelijk in New York. Aan de Nasdaq kwam het slechts enkele keren voor en aan de New York Stock Exchange (NYSE) zelfs nog nooit. Spotify zou eind dit jaar of begin 2018 willen debuteren op de beurs.