Momenteel wordt gekeken of extra toezicht nodig is op initiatieven als libra. De bevindingen van IOSCO tot nu toe wijzen erop dat de munten in potentie voordelen kunnen bieden, maar dat er ook risico's aan kleven. Al met al zijn de eigenschappen van relatief stabiele cryptomunten vergelijkbaar met die van gereguleerde effecten, concludeert IOSCO.

Facebook beloofde eerder de libra pas te lanceren als de autoriteiten in de Verenigde Staten daar toestemming voor geven. Wel waarschuwde Facebook-baas Mark Zuckerberg dat de rest van de wereld niet stilzit. Volgens hem probeert onder andere China de komende maanden eenzelfde soort cryptomunt te lanceren.

Momenteel wordt gekeken of extra toezicht nodig is op initiatieven als libra. De bevindingen van IOSCO tot nu toe wijzen erop dat de munten in potentie voordelen kunnen bieden, maar dat er ook risico's aan kleven. Al met al zijn de eigenschappen van relatief stabiele cryptomunten vergelijkbaar met die van gereguleerde effecten, concludeert IOSCO.Facebook beloofde eerder de libra pas te lanceren als de autoriteiten in de Verenigde Staten daar toestemming voor geven. Wel waarschuwde Facebook-baas Mark Zuckerberg dat de rest van de wereld niet stilzit. Volgens hem probeert onder andere China de komende maanden eenzelfde soort cryptomunt te lanceren.