De malware ToastAmigo plaatst neppe notificaties of vensters boven de echte. Door daarop te klikken, geven gebruikers zonder het te weten toestemming voor acties op hun smartphone of tablet die mogelijk schadelijk zijn. Via de valse 'overlay' kan bijvoorbeeld nieuwe malware worden geïnstalleerd.

De schadelijke apps, aangeboden onder de naam Smart AppLocker, zijn inmiddels verwijderd uit de Play Store voor Android-apps. Ze profiteerden van een lek dat Google in september heeft gedicht, maar volgens Trend Micro zijn voor veel Android-toestellen nog geen geschikte beveiligingsupdates.

De malware ToastAmigo plaatst neppe notificaties of vensters boven de echte. Door daarop te klikken, geven gebruikers zonder het te weten toestemming voor acties op hun smartphone of tablet die mogelijk schadelijk zijn. Via de valse 'overlay' kan bijvoorbeeld nieuwe malware worden geïnstalleerd.De schadelijke apps, aangeboden onder de naam Smart AppLocker, zijn inmiddels verwijderd uit de Play Store voor Android-apps. Ze profiteerden van een lek dat Google in september heeft gedicht, maar volgens Trend Micro zijn voor veel Android-toestellen nog geen geschikte beveiligingsupdates.