Onderzoekers van Trend Micro hebben twee kritieke lekken ontdekt, waardoor iedereen met Quicktime voor Windows nu gevoelig is voor kwaadwillenden. Volgens het bedrijf zijn de kwetsbaarheden al maanden bekend. Het bedrijf beschermt zijn klanten er al sinds november tegen.

Apple heeft zelf een pagina online gezet waarin het uitlegt hoe je Quicktime kunt verwijderen. Daarbij wordt niet ingegaan op de lekken, maar het bedrijf legt wel uit dat Quicktime overbodig is geworden voor iTunes of het afspelen van video in de browser. (WK)

Onderzoekers van Trend Micro hebben twee kritieke lekken ontdekt, waardoor iedereen met Quicktime voor Windows nu gevoelig is voor kwaadwillenden. Volgens het bedrijf zijn de kwetsbaarheden al maanden bekend. Het bedrijf beschermt zijn klanten er al sinds november tegen.Apple heeft zelf een pagina online gezet waarin het uitlegt hoe je Quicktime kunt verwijderen. Daarbij wordt niet ingegaan op de lekken, maar het bedrijf legt wel uit dat Quicktime overbodig is geworden voor iTunes of het afspelen van video in de browser. (WK)