Door een gat in de beveiliging van sommige van Samsungs Galaxy-toestellen kunnen cybercriminelen gemakkelijk binnendringen in het werkgeheugen van het toestel, om zo gegevens te wissen of stelen.

Een lid van het ontwikkelaarsforum XDA merkte het beveiligingslek op in zijn Samsung Galaxy SIII, en enkele andere ontwikkelaars bevestigden zijn bevindingen.

Het lek maakt het mogelijk voor gebruikers om middels kwaadwillige apps toegang te krijgen tot alle gegevens op een smartphone of tablet van Samsung.

Het beveiligingslek treft met name de apparaten die over een bepaald type processor (de Exynos 4-SoC) beschikken. Dat zijn onder meer de Galaxy SII en SIII, de Galaxy Note, de Galaxy Note II en de Galaxy Note 10.1, en wellicht ook de Galaxy Tab 7 en de Galaxy Tab 7.7.

Samsung heeft het gat in de beveiliging vooralsnog niet bevestigd.

Door een gat in de beveiliging van sommige van Samsungs Galaxy-toestellen kunnen cybercriminelen gemakkelijk binnendringen in het werkgeheugen van het toestel, om zo gegevens te wissen of stelen. Een lid van het ontwikkelaarsforum XDA merkte het beveiligingslek op in zijn Samsung Galaxy SIII, en enkele andere ontwikkelaars bevestigden zijn bevindingen. Het lek maakt het mogelijk voor gebruikers om middels kwaadwillige apps toegang te krijgen tot alle gegevens op een smartphone of tablet van Samsung. Het beveiligingslek treft met name de apparaten die over een bepaald type processor (de Exynos 4-SoC) beschikken. Dat zijn onder meer de Galaxy SII en SIII, de Galaxy Note, de Galaxy Note II en de Galaxy Note 10.1, en wellicht ook de Galaxy Tab 7 en de Galaxy Tab 7.7. Samsung heeft het gat in de beveiliging vooralsnog niet bevestigd.