Om de concurrentiekracht van het eigen bedrijf te verbeteren, denken cio's in de eerste plaats aan 'business intelligence & analytics'. Virtualisatie komt op de tweede plaats.

Dat blijkt uit een studie van IBM bij ruim 2500 cio's wereldwijd, van wie 104 uit de Benelux. 83 procent van hen ziet BI als belangrijkste element in de verbetering van de competivititeit van het eigen bedrijf. 76 procent zegt dat over virtualisatie, 71 procent noemt risk management en compliance. Gehypete concepten als unified communications (60 procent) en SOA/webservices (61 procent) staan onderaan de lijst.

Uit de studie blijkt voorts dat de cio's naar eigen zeggen gemiddeld 55 procent van hun tijd spenderen aan activiteiten die de innovatie aanzwengelen (implementatie van nieuwe technologieën, medestanders zoeken voor innovatieve plannen, beheer van niet-technologische businesskwesties, ...). De overige 45 procent gaat dus naar de 'traditionele' cio-taken, lees: het beheer van de bestaande technologieomgeving.

De cio's beseffen, aldus IBM, dat hun rol moet veranderen. Belangrijk probleem daarbij is dat ze tegengestelde rollen moeten vervullen, met vragen als "Hoe kunnen we de introductie van nieuwe diensten ondersteunen zonder de bestaande dienstverlening in de problemen te brengen?", "Hoe kan ik de kosten verminderen en tegelijkertijd de diensten verbeteren?" of nog "Hoe vindt het evenwicht tussen de nood om invloed te hebben op de bedrijfsstrategie en de nood om it-ondersteuning op topniveau te bieden?".

Om de concurrentiekracht van het eigen bedrijf te verbeteren, denken cio's in de eerste plaats aan 'business intelligence & analytics'. Virtualisatie komt op de tweede plaats. Dat blijkt uit een studie van IBM bij ruim 2500 cio's wereldwijd, van wie 104 uit de Benelux. 83 procent van hen ziet BI als belangrijkste element in de verbetering van de competivititeit van het eigen bedrijf. 76 procent zegt dat over virtualisatie, 71 procent noemt risk management en compliance. Gehypete concepten als unified communications (60 procent) en SOA/webservices (61 procent) staan onderaan de lijst. Uit de studie blijkt voorts dat de cio's naar eigen zeggen gemiddeld 55 procent van hun tijd spenderen aan activiteiten die de innovatie aanzwengelen (implementatie van nieuwe technologieën, medestanders zoeken voor innovatieve plannen, beheer van niet-technologische businesskwesties, ...). De overige 45 procent gaat dus naar de 'traditionele' cio-taken, lees: het beheer van de bestaande technologieomgeving. De cio's beseffen, aldus IBM, dat hun rol moet veranderen. Belangrijk probleem daarbij is dat ze tegengestelde rollen moeten vervullen, met vragen als "Hoe kunnen we de introductie van nieuwe diensten ondersteunen zonder de bestaande dienstverlening in de problemen te brengen?", "Hoe kan ik de kosten verminderen en tegelijkertijd de diensten verbeteren?" of nog "Hoe vindt het evenwicht tussen de nood om invloed te hebben op de bedrijfsstrategie en de nood om it-ondersteuning op topniveau te bieden?".