'Ik denk dat de samenwerking van Elon Musk, en/of zijn technische banden met andere landen een onderzoek waard zijn', verklaarde Biden, die zijn woorden wikte en woog, tijdens een persconferentie. De president reageerde daarmee op een vraag over de betrokkenheid van de Saoedische prins Al-Walid bin Talal bij de overname van Twitter door de baas van autofabrikant Tesla.

Kort na de overname van Twitter, eind oktober, tweette de Democratische senator Chris Murphy al dat 'we ons zorgen moeten maken dat de Saoedi's, die duidelijk belang hebben bij het onderdrukken van politieke uitingen en het beïnvloeden van de Amerikaanse politiek, nu de op één na grootste eigenaar zijn van een belangrijk sociaal netwerkplatform'. Voor Joe Biden is het sowieso de moeite waard om te onderzoeken of Musk - 'en ik suggereer niet dat hij dat doet - iets ongepast doet, dat is alles wat ik erover kan zeggen'.

'Ik denk dat de samenwerking van Elon Musk, en/of zijn technische banden met andere landen een onderzoek waard zijn', verklaarde Biden, die zijn woorden wikte en woog, tijdens een persconferentie. De president reageerde daarmee op een vraag over de betrokkenheid van de Saoedische prins Al-Walid bin Talal bij de overname van Twitter door de baas van autofabrikant Tesla. Kort na de overname van Twitter, eind oktober, tweette de Democratische senator Chris Murphy al dat 'we ons zorgen moeten maken dat de Saoedi's, die duidelijk belang hebben bij het onderdrukken van politieke uitingen en het beïnvloeden van de Amerikaanse politiek, nu de op één na grootste eigenaar zijn van een belangrijk sociaal netwerkplatform'. Voor Joe Biden is het sowieso de moeite waard om te onderzoeken of Musk - 'en ik suggereer niet dat hij dat doet - iets ongepast doet, dat is alles wat ik erover kan zeggen'.