De Nederlandse fabrikant van printers, faxen en kopieerapparaten Océ wil dit jaar wereldwijd 350 banen schrappen als onderdeel van een aanvullend kostenbesparingsprogramma. Dat heeft bestuursvoorzitter Rokus van Iperen gezegd. Bij het bedrijf werken wereldwijd 24.000 mensen. Bij Océ-Belgium werken zo'n 380 mensen.

Van Iperen kon nog niet zeggen waar precies gesneden zal worden in het personeelsbestand, maar liet wel weten dat de verkoop- en distributiemedewerkers worden gespaard. Océ heeft de afgelopen jaren 80 procent van zijn productie in thuisstad Venlo naar Azië verplaatst. De topman acht het onwaarschijnlijk dat Océ dat ook met de overgebleven 20 procent doet.

Océ wil in 2008 met het oog op de onzekere economische ontwikkelingen 30 miljoen euro extra besparen. De helft daarvan wil het bedrijf realiseren door banen te schrappen, de andere helft door bedrijfsbreed alle uitgaven tegen het licht te houden. Océ kondigde eerder al aan 50 miljoen euro te willen bezuinigen door een efficiëntere bedrijfsvoering.

Océ is ook actief in België. De groep heeft een vestiging in Brussel waar meer dan 380 mensen werken. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en support van de Océ-producten en diensten op de Belgische en Luxemburgse markt.

Bron: Belga

De Nederlandse fabrikant van printers, faxen en kopieerapparaten Océ wil dit jaar wereldwijd 350 banen schrappen als onderdeel van een aanvullend kostenbesparingsprogramma. Dat heeft bestuursvoorzitter Rokus van Iperen gezegd. Bij het bedrijf werken wereldwijd 24.000 mensen. Bij Océ-Belgium werken zo'n 380 mensen. Van Iperen kon nog niet zeggen waar precies gesneden zal worden in het personeelsbestand, maar liet wel weten dat de verkoop- en distributiemedewerkers worden gespaard. Océ heeft de afgelopen jaren 80 procent van zijn productie in thuisstad Venlo naar Azië verplaatst. De topman acht het onwaarschijnlijk dat Océ dat ook met de overgebleven 20 procent doet. Océ wil in 2008 met het oog op de onzekere economische ontwikkelingen 30 miljoen euro extra besparen. De helft daarvan wil het bedrijf realiseren door banen te schrappen, de andere helft door bedrijfsbreed alle uitgaven tegen het licht te houden. Océ kondigde eerder al aan 50 miljoen euro te willen bezuinigen door een efficiëntere bedrijfsvoering. Océ is ook actief in België. De groep heeft een vestiging in Brussel waar meer dan 380 mensen werken. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en support van de Océ-producten en diensten op de Belgische en Luxemburgse markt. Bron: Belga