De werknemers die kozen voor vrijwillig vertrek, zullen de groep op 28 september verlaten, zo deelde NEC mee. Het gaat om mensen ouder dan 40 jaar die minstens 5 jaar anciënniteit hebben en die werken in de afdeling human resources, mobiele telefonie of informaticaplatformen.

NEC moet voor de operatie, die gepaard gaat met onder meer vertrekpremies, een uitzonderlijke last boeken van 2,9 miljard yen (30 miljoen euro) tijdens het tweede kwartaal van zijn boekjaar 2012-2013, dat loopt van juli tot en met september. De vooruitzichten voor het volledige boekjaar worden echter niet gewijzigd, omdat een groot deel van de last gecompenseerd wordt door het wegvallen van de loonkosten voor die werknemers.

Het Japanse bedrijf kondigde in januari aan dat het wereldwijd 10.000 banen gaat schrappen, waarvan 7.000 in Japan. Eind maart telde NEC wereldwijd ruim 109.000 werknemers.

Bron: Belga

De werknemers die kozen voor vrijwillig vertrek, zullen de groep op 28 september verlaten, zo deelde NEC mee. Het gaat om mensen ouder dan 40 jaar die minstens 5 jaar anciënniteit hebben en die werken in de afdeling human resources, mobiele telefonie of informaticaplatformen. NEC moet voor de operatie, die gepaard gaat met onder meer vertrekpremies, een uitzonderlijke last boeken van 2,9 miljard yen (30 miljoen euro) tijdens het tweede kwartaal van zijn boekjaar 2012-2013, dat loopt van juli tot en met september. De vooruitzichten voor het volledige boekjaar worden echter niet gewijzigd, omdat een groot deel van de last gecompenseerd wordt door het wegvallen van de loonkosten voor die werknemers. Het Japanse bedrijf kondigde in januari aan dat het wereldwijd 10.000 banen gaat schrappen, waarvan 7.000 in Japan. Eind maart telde NEC wereldwijd ruim 109.000 werknemers. Bron: Belga