Bijna zeven op de acht Nederlandse internetgebruikers maakt zich zorgen over dreigingen vanaf het internet. Dat blijkt uit cijfers die het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.

Ruim twee derde van alle internetters is vooral bezorgd over misbruik van rekeningen of informatie. Twee op de drie internetgebruikers zijn bang voor virussen en spam die via internet worden verspreid.

Iets meer dan de helft is bezorgd over financiële schade door oplichting, zoals fraude met betaalkaarten of creditcards en 'phising', waarbij via valse berichten en websites inlogcodes worden verkregen.

Nederland telt ruim 12 miljoen internetgebruikers in de leeftijd van 12 tot 75 jaar.

Bron: Belga

Bijna zeven op de acht Nederlandse internetgebruikers maakt zich zorgen over dreigingen vanaf het internet. Dat blijkt uit cijfers die het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.Ruim twee derde van alle internetters is vooral bezorgd over misbruik van rekeningen of informatie. Twee op de drie internetgebruikers zijn bang voor virussen en spam die via internet worden verspreid.Iets meer dan de helft is bezorgd over financiële schade door oplichting, zoals fraude met betaalkaarten of creditcards en 'phising', waarbij via valse berichten en websites inlogcodes worden verkregen.Nederland telt ruim 12 miljoen internetgebruikers in de leeftijd van 12 tot 75 jaar.Bron: Belga