Met bijna 1 miljard accounts is Twitter een van de grootste spelers op de sociale netwerkmarkt. Maar hoeveel van die twitteraars zouden ook echt tweets uitsturen, zo vroeg Twopcharts, een site gespecialiseerd in sociale media, zich af.

Uit berekeningen blijkt dat ongeveer 44 procent nog nooit een tweet verstuurd heeft. Dat is dus meer dan 400 miljoen accounts, zo melden NBC News en de Wall Street Journal.

Twitter zelf wil het cijfer niet bevestigen. Het bedrijf laat enkel weten hoeveel actieve gebruikers er maandelijks zijn. Gemiddeld zijn dat er 241 miljoen. "Actieve gebruikers" worden gedefinieerd als mensen die inloggen, maar niet noodzakelijk een tweet versturen.

Twitter maakte begin november vorig jaar zijn intrede op de beurs, tegen een introductieprijs van 26 dollar per aandeel. Vandaag/vrijdag is het aandeel 40 dollar waard. (Belga/EE)

Met bijna 1 miljard accounts is Twitter een van de grootste spelers op de sociale netwerkmarkt. Maar hoeveel van die twitteraars zouden ook echt tweets uitsturen, zo vroeg Twopcharts, een site gespecialiseerd in sociale media, zich af. Uit berekeningen blijkt dat ongeveer 44 procent nog nooit een tweet verstuurd heeft. Dat is dus meer dan 400 miljoen accounts, zo melden NBC News en de Wall Street Journal. Twitter zelf wil het cijfer niet bevestigen. Het bedrijf laat enkel weten hoeveel actieve gebruikers er maandelijks zijn. Gemiddeld zijn dat er 241 miljoen. "Actieve gebruikers" worden gedefinieerd als mensen die inloggen, maar niet noodzakelijk een tweet versturen. Twitter maakte begin november vorig jaar zijn intrede op de beurs, tegen een introductieprijs van 26 dollar per aandeel. Vandaag/vrijdag is het aandeel 40 dollar waard. (Belga/EE)