Bijna drie miljoen euro voor Belgisch 'lab-op-een-chip'

17/01/17 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Bron: Datanews

Een bijkomende investering van 2,7 miljoen moet PharmaFluidics, een spin-off van de VUB, klaarstomen voor de wereldwijde uitrol van zijn μPAC microchip.

Bijna drie miljoen euro voor Belgisch 'lab-op-een-chip'

. © iStock

De μPAC laat toe om meer moleculen te detecteren bij medisch onderzoek. "Onze microchips analyseren complexe biologische stalen zoals bijvoorbeeld biopsies die bij een medisch onderzoek genomen worden," zegt managing director Johan Devenyns.

"Ze doen dat vele malen beter dan de technologieën die vandaag op de markt zijn. Onze μPAC microchips zorgen voor een aanzienlijke toegevoegde waarde en tijdswinst bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, biomarkers en bio-similars."

Bij de geldschieters zitten onder meer de bestaande aandeelhouders, nieuwe investeerders en het huidige management. Het gaat onder meer om Qbic Arkiv Fonds, PMV, Theodorus Fund, Innovation Fund en Volksvermogen.

PharmaFluidics werd eind 2010 opgericht als spin-off van de VUB. Aan de chip ging tien jaar academisch onderzoek aan vooraf. Het geld dat nu wordt opgehaald zal gebruikt worden om μPAC wereldwijd in de markt te zetten.

Onze partners