Het aantal wereldwijde internetgebruikers zal volgens ITU nog dit jaar de grens van 2 miljard doorbreken. Daarmee is bijna een derde van de wereldbevolking online.

In de afgelopen vijf jaar is het aantal internetgebruikers wereldwijd verdubbeld. Op dit moment heeft met een geschatte wereldbevolking van 6,9 miljard reeds bijna een derde toegang tot internet. Dat blijkt uit cijfers die de International Telecommunication Union (ITU) vrijgaf.

Dit jaar groeide de online bevolking aan met 226 miljoen gebruikers. Zo'n 162 miljoen daarvan wonen in ontwikkelingslanden, waar volgens ITU de groeicijfers momenteel veel hoger liggen. Tegen het einde van het jaar zal 71 procent van de bevolking in de westerse landen online zijn, tegenover 21 procent in de ontwikkelingslanden. ITU roept de ontwikkelingslanden dan ook op om nog meer werk te maken van beschikbaarheid van internet, omdat breedband een belangrijke motor voor economische groei kan zijn.

In Europa vertoeft volgens de cijfers zo'n 65 procent van de bevolking op internet. Dat is 5 procent meer dan in de Verenigde Staten. In Afrika bedraagt dit percentage amper 9,6.

Het aantal wereldwijde internetgebruikers zal volgens ITU nog dit jaar de grens van 2 miljard doorbreken. Daarmee is bijna een derde van de wereldbevolking online. In de afgelopen vijf jaar is het aantal internetgebruikers wereldwijd verdubbeld. Op dit moment heeft met een geschatte wereldbevolking van 6,9 miljard reeds bijna een derde toegang tot internet. Dat blijkt uit cijfers die de International Telecommunication Union (ITU) vrijgaf. Dit jaar groeide de online bevolking aan met 226 miljoen gebruikers. Zo'n 162 miljoen daarvan wonen in ontwikkelingslanden, waar volgens ITU de groeicijfers momenteel veel hoger liggen. Tegen het einde van het jaar zal 71 procent van de bevolking in de westerse landen online zijn, tegenover 21 procent in de ontwikkelingslanden. ITU roept de ontwikkelingslanden dan ook op om nog meer werk te maken van beschikbaarheid van internet, omdat breedband een belangrijke motor voor economische groei kan zijn. In Europa vertoeft volgens de cijfers zo'n 65 procent van de bevolking op internet. Dat is 5 procent meer dan in de Verenigde Staten. In Afrika bedraagt dit percentage amper 9,6.