Open VLD wil het verbod op zelfrijdende auto's in ons land opheffen en werkt daarvoor aan een wetgevend initiatief. België wil samen met Nederland een voortrekkersrol spelen, zo blijkt uit het voorstel dat De Morgen kon inkijken.

Op het moment dat de eerste zelfrijdende auto's volop worden getest, is het duidelijk dat ze ook in België zullen worden toegelaten. De Senaat werkt aan een voorstel om de laatste juridische obstakels uit de weg te ruimen.

Onder meer Tesla, Audi, Volvo en BMW werken aan een auto die zichzelf bestuurt. Deze week heeft internetgigant Google het eerste volledige prototype gefinaliseerd.

Verkeersspecialisten zijn voor de invoering van de zelfrijdende auto. Maar volgens hen gaat die er niet van vandaag op morgen komen.

Het is immers niet alleen de wet die aangepast moet worden, ook onze wegen zijn niet klaar voor een zelfrijdende auto. Dat zegt professor Johan De Mol, verkeersdeskundige van de UGent, aan VTM. (Belga/MI)

Open VLD wil het verbod op zelfrijdende auto's in ons land opheffen en werkt daarvoor aan een wetgevend initiatief. België wil samen met Nederland een voortrekkersrol spelen, zo blijkt uit het voorstel dat De Morgen kon inkijken.Op het moment dat de eerste zelfrijdende auto's volop worden getest, is het duidelijk dat ze ook in België zullen worden toegelaten. De Senaat werkt aan een voorstel om de laatste juridische obstakels uit de weg te ruimen. Onder meer Tesla, Audi, Volvo en BMW werken aan een auto die zichzelf bestuurt. Deze week heeft internetgigant Google het eerste volledige prototype gefinaliseerd. Verkeersspecialisten zijn voor de invoering van de zelfrijdende auto. Maar volgens hen gaat die er niet van vandaag op morgen komen. Het is immers niet alleen de wet die aangepast moet worden, ook onze wegen zijn niet klaar voor een zelfrijdende auto. Dat zegt professor Johan De Mol, verkeersdeskundige van de UGent, aan VTM. (Belga/MI)