Bijna een kwart van de Belgische gezinnen (23 procent) heeft een tablet. Dat blijkt uit een studie van IAB-Dashboards, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Nielsen bij 1.000 consumenten.

De iPad van Apple is met voorsprong de populairste (39 procent), gevolgd door de Samsung tablets (23 procent).

Uit de studie blijkt dat bijna dubbel zoveel Nederlandstalige gezinnen (27 procent) een tablet bezitten als Franstalige gezinnen (15 procent). Gemiddeld spenderen Belgische tabletbezitters zo'n 34 minuten per dag op het mobiel internet.

Daar waar smartphones doorgaans gebruikt worden door één gebruiker, worden tablets gedeeld met het hele gezin. De woonkamer (90 procent) en de keuken blijken de favoriete plaatsen om mobiel te surfen op het internet. Vier op de tien tabletbezitters neemt zijn tablet ook mee naar bed.

De studie nam ook het gebruik van gsm's en smartphones onder de loep. Daaruit blijkt dat één op de tien gezinnen nog geen gsm heeft, terwijl bijna evenveel gezinnen (13 procent) drie of meer gsm's bezitten. Bijna acht op de tien ondervraagden belt nog met een klassieke gsm van Nokia (43 procent) of Samsung (28 procent).

Intussen zet de smartphone zijn opmars verder. Een derde van de Belgische gezinnen is vandaag in het bezit van een smartphone. Samsung blijkt het populairste merk (11 procent), op de voet gevolgd door Apple (8 procent).

Vrijwel alle smartphone-eigenaars (97 procent) surfen dagelijks via hun toestel op het net. Vier op de tien respondenten doen dit gemiddeld 23 minuten per dag, terwijl acht procent zich meer dan een uur per dag op het internet begeeft.

Bron: Belga

Bijna een kwart van de Belgische gezinnen (23 procent) heeft een tablet. Dat blijkt uit een studie van IAB-Dashboards, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Nielsen bij 1.000 consumenten. De iPad van Apple is met voorsprong de populairste (39 procent), gevolgd door de Samsung tablets (23 procent). Uit de studie blijkt dat bijna dubbel zoveel Nederlandstalige gezinnen (27 procent) een tablet bezitten als Franstalige gezinnen (15 procent). Gemiddeld spenderen Belgische tabletbezitters zo'n 34 minuten per dag op het mobiel internet. Daar waar smartphones doorgaans gebruikt worden door één gebruiker, worden tablets gedeeld met het hele gezin. De woonkamer (90 procent) en de keuken blijken de favoriete plaatsen om mobiel te surfen op het internet. Vier op de tien tabletbezitters neemt zijn tablet ook mee naar bed. De studie nam ook het gebruik van gsm's en smartphones onder de loep. Daaruit blijkt dat één op de tien gezinnen nog geen gsm heeft, terwijl bijna evenveel gezinnen (13 procent) drie of meer gsm's bezitten. Bijna acht op de tien ondervraagden belt nog met een klassieke gsm van Nokia (43 procent) of Samsung (28 procent). Intussen zet de smartphone zijn opmars verder. Een derde van de Belgische gezinnen is vandaag in het bezit van een smartphone. Samsung blijkt het populairste merk (11 procent), op de voet gevolgd door Apple (8 procent). Vrijwel alle smartphone-eigenaars (97 procent) surfen dagelijks via hun toestel op het net. Vier op de tien respondenten doen dit gemiddeld 23 minuten per dag, terwijl acht procent zich meer dan een uur per dag op het internet begeeft. Bron: Belga