Tegen 2018 zullen wifi en mobiele, geconnecteerde devices samen zo'n 61 procent uitmaken van het totale ip-dataverkeer, zo berekent netwerkleverancier Cisco in zijn nieuwste 'visual networking index'.

Wifi maakt 49 procent van het verkeer uit, terwijl mobiel internet (3G, 4G,...) goed is voor 12 procent. Dat wil zeggen dat er maar 39 procent meer overblijft voor de vaste internetverbindingen. Dat wordt dan meteen een kantelpunt in de ict-geschiedenis, want het is voor de allereerste keer dat er meer draadloos dan bekabeld gesurft wordt.

Vorig jaar klokte vast internet nog op 56 procent af, gevolgd door wifi (41 procent) en 3G/4G met 3 procent.

Tegen 2018 zullen wifi en mobiele, geconnecteerde devices samen zo'n 61 procent uitmaken van het totale ip-dataverkeer, zo berekent netwerkleverancier Cisco in zijn nieuwste 'visual networking index'. Wifi maakt 49 procent van het verkeer uit, terwijl mobiel internet (3G, 4G,...) goed is voor 12 procent. Dat wil zeggen dat er maar 39 procent meer overblijft voor de vaste internetverbindingen. Dat wordt dan meteen een kantelpunt in de ict-geschiedenis, want het is voor de allereerste keer dat er meer draadloos dan bekabeld gesurft wordt. Vorig jaar klokte vast internet nog op 56 procent af, gevolgd door wifi (41 procent) en 3G/4G met 3 procent.